Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Trampolíny 2024

Mandous chytil penaltu, ale Slavia přesto v Teplicích ztratila. Pulkrab skolil Bohemians

Třetí zaváhání v ligové sezoně musí skousnout fotbalisté Slavie. V 10. kole totiž remizovali v Teplicích 0:0. V nastavení úvodního dějství domácí Tadeáš Vachoušek nedal penaltu, v 73. minutě rozhodčí po dlouhém přezkoumávání neuznali hostům branku kvůli ofsajdu. Formu naopak potvrdila Mladá Boleslav, která zdolala Bohemians 2:1, na plno bodovala potřetí za sebou a posunula se na šesté místo v tabulce. Východočeské derby vítěze nepoznalo.

Utkání Teplice – Slavia Praha
zdroj: ČTK autor: Šťastný Jan

Slavia na Stínadlech opět remizovala

Slávisté po domácí remíze 1:1 v derby v minulém kole podruhé za sebou v lize ztratili. Zůstávají sice společně se Spartou jedinými dvěma neporaženými týmy, z druhého místa ale aktuálně ztrácejí na letenského obhájce titulu dva body.

Zároveň se nedokázali vítězně naladit na čtvrteční druhé utkání skupinové fáze Evropské ligy s Tiraspolem. Tepličtí doma v této sezoně po Plzni a Spartě obrali o body dalšího aspiranta na titul a po třetím kole bez porážky jim patří osmá příčka.

Domácí se víceméně celé úvodní dějství bránili, ale těsně před pauzou měli jedinečnou možnost otevřít skóre. Masopust ve vápně fauloval pronikajícího Jásira, devatenáctiletý Vachoušek ale z nařízené penalty ve třetí minutě nastavení selhal a pouze nechal vyniknout hostujícího gólmana Mandouse.

Pražanům se příliš nedařilo, přesto v 73. minutě dostali míč do sítě. Jurečka si po levé straně naběhl do vápna, Jurásek jeho přihrávku nezpracoval ideálně a další střídající hráč Chytil s pomocí břevna dotlačil míč za čáru. Videorozhodčí Adámková však po dlouhém přezkoumávání odhalila, že se míč po Chytilově střele odrazil od paty Juráska, který stál za domácím gólmanem Grigarem v ofsajdu.

"Teplice jsou doma hodně nepříjemné. Chybí nám větší klid a lepší řešení klíčových situací. Utkání si s hráči detailně rozebereme a pak nás čeká zápas v Edenu s Tiraspolem, na který se těšíme," uvedl trenér Pražanů Jindřich Trpišovský.

Slavia sice v lize s Teplicemi už 18 střetnutí po sobě neprohrála, na Stínadlech ale potřetí z posledních čtyř zápasů jen remizovala. "Skláři" si spravili reputaci po středečním vyřazení z domácího poháru od druholigového Vyškova.

FK Teplice – Slavia Praha 0:0

Rozhodčí: Černý - Nádvorník, Caletka - Adámková (video). ŽK: Beránek, Hora - Holeš, Oscar, Köstl (asistent trenéra). Diváci: 15 193.

Teplice: Grigar - Mareček, Chaloupek, Mičevič (59. Trubač) - Radosta, Knapík, Jukl, Havelka, Beránek - Jásir (90.+2 Dramé), Vachoušek (85. Hora). Trenér: Frťala.

Slavia: Mandous - Masopust, Ogbu, Holeš - Douděra (46. Schranz), Zafeiris, Oscar, Provod (86. Van Buren) - Jurečka (90.+3 Tomič), Wallem (58. Jurásek) - Tijani (58. Chytil). Trenér: Trpišovský.

Mladá Boleslav prodloužila úspěšnou sérii

Mladá Boleslav naplno bodovala potřetí za sebou. Oba góly vítězného celku vstřelili bývalí hráči vršovického celku. Ve 29. minutě otevřel skóre Júsuf Hilál, po necelé hodině sice odpověděl za hostující tým Jan Matoušek, ale v 83. minutě rozhodl o dalším triumfu domácích třetí gólovou hlavičkou střídající Matěj Pulkrab.

"Centr byl úplně úžasný, Tomáš zvedl hlavu a viděl mě v náběhu," ocenil Pulkrab spoluhráče Ladru. "Cítil jsem velkou sílu z týmu a věřil jsem, že to dotáhneme do vítězného konce," přidal šestadvacetiletý útočník.

Středočeši v nejvyšší soutěži doma porazili Bohemians 1905 posedmé za sebou a posunuli se na šesté místo, navíc mají k dobru odložené utkání s Plzní. "Klokani" v posledních třech venkovních duelech nebodovali a klesli na devátou pozici.

"Výsledek je zasloužený. Za nějaké konstelace to mohla být remíza, ale já to budu hledat u nás. Umíme hrát kvalitněji, umíme být přesnější, nebezpečnější. Nemá cenu se za nic schovávat," řekl hostující trenér Jaroslav Veselý.

FK Mladá Boleslav – Bohemians Praha 1905 2:1 (1:0)

Branky: 29. Hilál, 84. Pulkrab - 60. Matoušek. Rozhodčí: Hocek - Machač, Hádek - Zelinka (video). ŽK: Mužík (Bohemians). Diváci: 3331.

Mladá Boleslav: Trmal - Kostka, Suchý, Karafiát, Fulnek - Kubista (65. Poulolo), Matějovský (90.+1 Šimek) - Kušej, Mareček (65. Ladra), Solomon (65. Jawo) - Hilál (34. Pulkrab). Trenér: Kulič.

Bohemians 1905: Jedlička - Hůlka, Křapka, Hybš - Dostál (59. Mužík), Jánoš (59. Puškáč), Hrubý (87. Necid), Kovařík - Smrž - Prekop (72. Kozák), Matoušek (72. Vondra). Trenér: Veselý.

Hradec je pod Kotalem stále neporažen

Východočeské derby gólově otevřel ve 44. minutě z pokutového kopu pardubický kapitán Pavel Černý, v 61. minutě srovnal první ligovou trefou obránce Štěpán Harazim.

Domácí bodovali po dvou kolech a jsou třináctí. "Votroci" sice nenavázali na triumf z obnovené premiéry trenéra Václava Kotala proti Jablonci (1:0), ale ani ve třetím soutěžním utkání pod jeho vedením nenašli přemožitele a jsou desátí.

Pardubičtí, kteří se nemohli spolehnout na podporu "kotle" za bránou kvůli sporům fanoušků s vedením klubu, nevyhráli čtvrté soutěžní měření sil za sebou, z toho třetí v lize.

FK Pardubice – FC Hradec Králové 1:1 (1:0)

Branky: 44. Černý z pen. - 61. Harazim. Rozhodčí: Berka - Vlček, Vyhnanovský - Petřík (video). ŽK: Icha - Ševčík, Kodeš. Diváci: 4530.

Pardubice: Budinský - Icha, Halinský, Kukučka, Surzyn - Darmovzal - Matoušek (63. Pikul), Hlavatý, Daněk, Sychra (80. Míšek) - Černý (70. Krobot). Trenér: Kováč.

Hradec Králové: Bajza - Klíma, Ševčík, Čihák, Horák - Kodeš, Dancák - Harazim, Krejčí (90. Kučera), Pilař (86. Juliš) - Vašulín (84. Hais). Trenér: Kotal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články