Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mám z týmu lepší pocit než v minulé sezoně, pochvaluje si Trpišovský

Před první reprezentační přestávkou v sezoně je trenér Jindřich Trpišovský spokojený s tím, že fotbalisté Slavie mají stabilní výkonnost. Pražané v úvodu sezony prošli přes kvalifikaci Evropské ligy do skupinové fáze a v domácí soutěži jim bez porážky patří druhé místo v tabulce o skóre za Spartou. Zkušený stratég po vítězství 5:1 nad Karvinou zároveň uvedl, že červenobílí v závěru přestupního období ještě pravděpodobně přivedou posilu na levý kraj hřiště.

"Vždy máme trochu z první repre pauzy hrůzu. Většinou do ní vstupujeme v dobrém rozpoložení, pak ale hráči odjedou a vypadnou z rytmu a režimu, na který jsou zvyklí. Je to pak s otazníkem, jak do toho naskočíme. Určitě během začátku sezony nebylo všechno růžové, ale kromě zaváhání v Jablonci, kde jsme z jediné střely dostali gól, podáváme konstantní výkony," konstatoval Trpišovský.

Slavia z úvodních 11 soutěžních zápasů v sezoně prohrála jen ve čtvrtek venkovní odvetu 4. předkola Evropské ligy s Luhanskem 1:2, ale po domácím vítězství 2:0 postoupila do hlavní fáze. "Podařilo se nám projít přes kvalifikaci, i když první poločasy v obou venkovních zápasech nám nevyšly tak, jak jsme chtěli. Pořád je to ale kvalifikace, kde je to hodně specifické, rozhodují maličkosti. Jsme v Evropské lize, za což jsme šťastní," uvedl Trpišovský.

"V Jablonci jsme ztratili dva body po asi nejhorším výkonu v lize, tým ale funguje a trénuje velice dobře. Má vnitřní život a řád. Mám z něj lepší pocit než v minulé sezoně, je dále. Navíc jsou v něm i hráči, kteří podávají zajímavé individuální výkony. Samozřejmě máme na čem pracovat, ať už je to defenzivní složka, výkonnost venku, nebo vstupy do poločasů," poznamenal sedmačtyřicetiletý kouč.

Posilování kádru a Mandous

S vedením klubu ještě plánují posilovat. "Poslední dva tři dny probíhala spousta intenzivních jednání hlavně se zahraničím, oslovili jsme snad sedm hráčů. Teď je ve hře varianta jednoho hráče, který by mohl dorazit. Jednání jsou hodně blízko. Je to hráč na levou stranu, objevil se v poslední době, kdy jsme ho rychle nakoukávali," řekl bývalý trenér Žižkova či Liberce.

"U ostatních hráčů jsme nenašli dohody s kluby, které neměly náhradu nebo čekaly na lepší nabídku. Narychlo se dělaly další sondy a možnosti, vypadli z toho dva hráči. Zkoušeli jsme ještě tři hráče z české ligy, ani tady se ovšem kluby nedomluvily," pokračoval.

Poprvé v ligové sezoně nasadil do branky Aleše Mandouse, který mezi tyčemi nahradil gólmanskou jedničku Ondřeje Koláře– chybujícího v odvetě s Luhanskem.

"Ta změna byla plánovaná už dopředu. Chtěli jsme dát Mandymu prostor, dobře trénuje, má na to. Už před Luhanskem jsme se na tom domluvili, změna by byla tak jako tak. Samozřejmě, Ondrovi to ve čtvrtek nevyšlo, o to víc se to nabízelo. Byl to ale jen jeden zápas. Uvidíme po repre pauze, co se stane, jaké budou mít rozpoložení," dodal Trpišovský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články