Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Mám radost, že konečně hraju, říká norský spasitel Sparty Vindheim

Poprvé nastoupil v lize v základní sestavě Sparty a hned rozhodl zápas. Norský fotbalista Andreas Vindheim, který může hrát v obraně i v záloze, gólem zařídil Spartě vítězství 1:0 v Opavě. Čtyřiadvacetiletá květnová posila Pražanů je ráda, že po doléčení zranění konečně začíná hrát, byť na nezvyklé pozici na pravém křídle.

Norský obránce Andreas Vindheim
zdroj: ČTK/ZUMA

"Mám radost, že konečně hraju. Je to pro mě na křídle nová pozice, zvykám si na nové pohyby a tak. Ale hlavně jsem šťastný, že hraju a že jsem gólem mohl přispět k vítězství týmu," řekl klubové televizi Vindheim.

V tuzemském poháru při výhrách 2:1 v Jihlavě a 4:0 v Českých Budějovicích už dvakrát hrál od začátku, v lize ale do neděle pouze dvakrát střídal. "Andreas nám dal signál, že je schopen to zvládnout. Jeho výkon proti Českým Budějovicím v poháru byla taková vstupenka a potvrdil to. Jsem rád, že se prosadil i gólově," řekl na tiskové konferenci sparťanský trenér Václav Jílek.

Vindheim přišel do Sparty ze švédského Malmö jako pravý obránce, ale při současných problémech na pravé straně zálohy nastupuje o pozici výš. "Pořád s ním počítáme na pozici krajního beka, ale ofenzivní složku má na velice slušné úrovni," podotkl Jílek.

"Je to pro mě trochu složitější. Občas máte na zádech obránce, to se vám nestane, když hrajete v obraně. Musím se pohybovat trochu jinak a taky o trochu víc běhat. Je to těžké, je to pro mě výzva. Snažím se si na to zvyknout," uvedl Vindheim.

Zatímco v předchozích dvou soutěžních zápasech jeho tým vyhrál 4:0, tentokrát mu stačil k vítězství jediný gól z 10. minuty. "Nebyli jsme dostatečně dobří před brankou, nevyužili jsme několik šancí. Já sám jsem měl jednou přihrávat a ne střílet,“ vzpomněl na situaci z druhého poločasu, kdy šel sám na brankáře. „Mohli jsme zápas rozhodnout dřív. V minulých zápasech jsme byli před brankou hodně efektivní, tentokrát ne a na konci to bylo nervóznější," dodal Vindheim.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články