Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Malinský o vyloučení: Můžeme hrát v přesile, místo toho jsme v oslabení. Tak to tady prostě je

Záložník libereckého Slovanu Tomáš Malinský cítil po porážce 1:4 v Plzni velkou křivdu. Osmadvacetiletý fotbalista nechápal, že v zápase 16. ligového kola rozhodčí Zbyněk Proske neudělil kapitánovi Viktorie Romanu Hubníkovi druhou žlutou kartu, a naopak hostujícího Alexandrua Balutu po druhém napomínání vyloučil.

Sport
zdroj: ČT4

Stoper Hubník ve 29. minutě ostrým skluzem zastavil Malinského, ale vyvázl bez druhé karty. O minutu později Baluta zezadu sestřelil Joela Kayambu a Proske rumunského záložníka, který v 10. minutě otevřel skóre, poslal předčasně do sprch.

Podle Malinského měl být Hubník jednoznačně vyloučený. "To je druhá žlutá karta. Bohužel se nám tady dost často stává, že je to oceněné tak, jak je to oceněné. Teda neoceněné. Pan rozhodčí tam kolem toho probíhá, má to jak na talíři. Nevím, co k tomu říct... Není mi moc do zpěvu, když to člověk vidí pak zpomaleně na videu," řekl Malinský novinářům.

Ještě před Balutovým vyloučením srovnal z přímého kopu Roman Procházka a těsně před pauzou už v přesilovce otočil skóre přesnou hlavičkou Tomáš Hořava. Po změně stran pak zvýraznili plzeňské vedení dalšími góly Michael Krmenčík a Adam Hloušek.

"Nechci říkat, že zápas zlomilo vyloučení, ale je to velký zásah a když v Plzni hrajete v desíti, o to je to těžší. Musíte si výkonnostně sáhnout až úplně na dno," upozornil Malinský.

Oslabený Liberec přesto mohl duel v 80. minutě za stavu 3:1 zdramatizovat, ale Kamso Mara ve stoprocentní šanci tváří v tvář brankáři Hruškovi neuspěl. "Po tom vyloučení jsme měli nějaké náznaky. Já už jsem byl ve sprše, kdy jsme údajně šli dva na gólmana a vyřešili jsme to tak, jak jsme to vyřešili," uvedl bývalý hráč Hradce Králové.

"Plzeň vedla o dvě branky a pak si to ještě pojistila. Sice zaslouženě vyhrála, ale můžeme hrát my v přesile a vlastně hrajeme v oslabení. Tak to tady prostě je. Co k tomu říct? Je to fotbal, je to sport," dodal na závěr Malinský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články