Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Mahmutovič míří do Plzně, do Teplic za něj přijde Hora

Plzeň - Fotbalová Plzeň získala z Teplic bosenského útočníka Aidina Mahmutoviče. První zimní posila ligového lídra podepsala smlouvu na tři a půl roku. Opačným směrem zamířil univerzální záložník Viktorie Jakub Hora, který na podzim hostoval v Českých Budějovicích.

"Aidin byl v našem hledáčku dlouhou dobu, o jeho příchodu jsme jednali hned v několika přestupových obdobích. Jedná se o zkušeného fotbalistu, kterému však nechybí obrovská chuť do fotbalu a touha po velkých zápasech. Jsme přesvědčeni, že pomůže zkvalitnit ofenzivu Viktorie a bude platným článkem kádru," uvedl generální manažer Plzně Adolf Šádek.

Kluby po vzájemné dohodě nebudou podrobnosti přestupu zveřejňovat. Viktoria podle deníku Sport za osmadvacetiletého střelce zaplatí 10 milionů korun a připraví mu měsíční plat 300 tisíc korun.

Mahmutovič hrál v Teplicích od roku 2008, předtím sezonu hostoval v Ústí nad Labem. V první lize si dosud připsal 58 branek ve 160 ligových zápasech, ale v posledních měsících ztratil pevné místo v základní sestavě a několikrát řekl, že chce z Teplic odejít.

"Jsem šťastný. Plzeň měla o mě dlouhodobý zájem, věřím, že dostanu šanci ukázat své schopnosti. Na Teplice budu vždy rád vzpomínat, ale nastal čas posunout se dál. Viktoria je nejlepším českým klubem s těmi nejvyššími ambicemi, chci pomoci tomu, aby se vysoké cíle podařilo naplnit," konstatoval Mahmutovič.

Plzeň měla na podzim problémy s produktivitou svých útočníků. Nejlepší z nich Stanislav Tecl se v lize trefil pětkrát, Jan Chramosta i vinou zranění třikrát, Marek Bakoš jednou a Jan Holenda po říjnovém návratu z Ruska ještě neskóroval. "Konkurence v útočné řadě je samozřejmě obrovská, nicméně jsem připraven se o místo v základní sestavě poprat," prohlásil Mahmutovič.

Třiadvacetiletý Hora byl hráčem Plzně už od roku 2011, ale do prvního mužstva se na delší dobu nikdy neprobojoval. Hostoval v Bohemians 1905 a dvakrát v Budějovicích, předtím ještě působil ve Slavii. Celkem mostecký odchovanec v první lize nastoupil ke 104 zápasům a dal 11 gólů.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň získala z Teplic bosenského útočníka Mahmutoviče
Zdroj
ČTK, Deník Sport, iDNES

Hlavní zprávy

Nejčtenější články