Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Loučící se Kováč: Mám být na co hrdý

Obránce Radoslav Kováč proti Jihlavě nastoupil k poslednímu utkání v kariéře. Během ní si se Spartou zahrál Ligu mistrů, nastupoval v anglické lize za West Ham či v Rusku za Spartak Moskva.

"Měl jsem dobrou kariéru a samozřejmě na to budu vzpomínat rád. Zrovna mi to proběhlo hlavou, jak to všechno začalo a jak to rychle skončilo," řekl novinářům Kováč, který se s fotbalem rozloučil domácí výhrou 5:0 v posledním ligovém kole nad Jihlavou.

Šestatřicetiletý bývalý reprezentant zahájil profesionální kariéru v olomoucké Sigmě, kde strávil dlouhých osm let. Poté přestoupil do Sparty, odkud se po třech povedených sezonách stěhoval do Ruska. Čtyři roky oblékal dres slavného Spartaku Moskva. Následovalo angažmá ve West Hamu United a švýcarské Basileji. Do české nejvyšší soutěže se Kováč vrátil před začátkem sezony 2013/2014 v dresu Slovanu Liberec a kariéru zakončil na Letné.     

"Myslím, že mám být na co hrdý. Nejradši budu vzpomínat na první zápas za Olomouc, přestup do Sparty, kde jsme hráli Ligu mistrů a doufám, že v ne moc dalekém horizontu ji sem zase vrátíme. Ale nechci to zakřiknout," pokračoval. 

Za největší úspěchy považuje zápasy v Lize mistrů, titul mistrů Evropy s jednadvacítkou a utkání mistrovství světa 2006 proti Itálii. "To byl můj největší zápas," zakončil Kováč, který ve Spartě zůstane i nadále a dostane funkci u prvního týmu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články