Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Litsingimu někdo podpálil byt, policie případ vyšetřuje

Praha - Neznámý pachatel zapálil konžskému útočníkovi Sparty Francisi Litsingimu byt v pražských Dejvicích. Případ, který se stal v sobotu dopoledne den před derby pražských "S", prošetřuje policie.

Francis Litsingi na tréninku Sparty
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Byt Francise Litsingiho v pražských Dejvicích se v ranních sobotních hodinách nacházel v plamenech, podle zjištění hasičů byl požár založen úmyslně, informuje server Aktuálně.cz. "Požár byl nahlášen dnes ráno v 9.20 a dvě jednotky ho hasily vodním proudem až do 9.40," sdělila serveru mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Z domu muselo být evakuováno pět lidí, dva lidé byli preventivně odvezeni do nemocnice, uvedla mluvčí policie Iveta Martínková. Škoda podle Aktuálně.cz činí 300 tisíc korun.

Zatím není známo, z jakých důvodů byl požár založen, tedy ani zda případ souvisí se zítřejším derby Slavie se Spartou. "Vedení klubu se s hráčem chce co nejrychleji sejít. Zatím nevíme, co by mohlo být důvodem k takovému činu. O žádných výhrůžkách nebo tlaku vůči němu nám dosud nebylo nic známo," řekl pro Aktuálně.cz ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík.

Zdroj
aktualne.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články