Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Limberský se dočkal snížení trestu, řídit bude moct už za rok

Plzeň - Obránce David Limberský se dočkal zmírnění trestu za loňskou dopravní nehodu a řízení v opilosti. Státní zástupce podle serveru Aktuálně.cz uznal stížnost dvaatřicetiletého fotbalisty a snížil zkušební dobu ze čtyř let na jeden rok. Český reprezentant by tak mohl za volant usednout již za rok.

Limberského oslava v utkání v Příbrami
zdroj: ČT sport

Limberský loni v září na křižovatce v Praze na Smíchově přímo před zraky policejní hlídky narazil do zídky plotu a do sloupu a snažil se z místa nehody utéct. Fotbalistovi, který měl v krvi přes jedno promile alkoholu, hrozily až tři roky vězení, státní zástupce však začátkem roku trestní stíhání zastavil.

Učinil tak poté, co se Limberský zavázal, že uhradí vzniklou škodu a nebude rok řídit. Poté mu byla stanovena čtyřletá zkušební lhůta. Limberského advokát ale podal proti rozhodnutí stížnost, protože podle současných zákonů by obránce nemohl požádat o vrácení řidičského průkazu dříve než po vypršení zkušební lhůty.

Limberský, který navíc krátce po nehodě oslavil vstřelený gól v lize točením imaginárním volantem, přišel kvůli incidentu v Plzni o kapitánskou pásku a od vedení klubu dostal milionovou pokutu. Trenér národního týmu Pavel Vrba ho pak nenominoval na říjnové kvalifikační zápasy s Tureckem a Nizozemskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články