Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Limberský musí na operaci, doba léčby zatím neznámá

David Limberský si ze sobotního ligového utkání s Mladou Boleslaví odnesl komplikovanou zlomeninu v obličeji a musí na operaci. Doba léčby zatím není známá. Zkušený plzeňský obránce ale určitě přijde o čtvrteční duel Evropské ligy s Beer Ševou a následný ligový zápas s Bohemians Praha 1905.

David Limberský
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Bývalý reprezentant utrpěl zranění v 78. minutě, kdy ho mladoboleslavský útočník Nikolaj Komličenko udeřil loktem do obličeje při snaze dostat se do šance. Limberský byl odvezen do nemocnice, kde rentgen zlomeninu neobjevil. Následné podrobné vyšetření v Plzni však odhalilo zlomeninu jařmového oblouku, tedy spojení lícní kosti s horní čelistí a spánkovou kostí.

"Bezprostředně po utkání nic nenasvědčovalo vážnosti zranění, nicméně další důkladná vyšetření během neděle odhalila komplikovanou zlomeninu jařmového oblouku. Dnes tedy podstoupí nutnou operaci. Doba jeho rekonvalescence a následného návratu do plného tréninku se v tomto případě nedá odhadnout," řekl mluvčí plzeňského klubu Václav Hanzlík.

Zatím tak není jisté, zda se Limberský stihne vrátit alespoň s ochrannou maskou na duel se Spartou, hraný po reprezentační pauze 15. října. Zkušenou plzeňskou oporu zatím na levém kraji obrany nahradí bývalý reprezentant do 21 let Milan Havel, který přišel v létě z Bohemians poté, co se v přípravě zranil právě Limberský a hrozilo, že nestihne start sezony.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články