Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

"Limberský, chcípni!" Sudí za vulgární transparenty přeruší zápas

Praha - Když se při nedávném utkání mezi Spartou a Plzní objevil na letenské tribuně transparent "Limberský, chcípni!", vedení pražského klubu jej nechalo odstranit. Dvacetitisícová pokuta jej i tak neminula. Teď dochází k ještě razantnějšímu kroku. Výkonný výbor FAČR dal totiž zelenou návrhu, aby rozhodčí v případě, kdy dojde k nenávistným projevům fanoušků, zápas přerušil. Opatření začne platit ještě v závěru této sezony.

David Limberský
zdroj: EPA autor: FRISCO GENTSCH

"Delegáti a rozhodčí dostanou přesné instrukce, jak se v podobných případech chovat," řekl mluvčí FAČR Ondřej Lípa. Jde o důsledek posledních událostí na českých stadionech. Při duelu mezi Spartou a Plzní domácí příznivci po celý zápas verbálně útočili na hostujícího obránce Davida Limberského, vyvěsili transparent s nápisem "Limberský, chcípni", za který Sparta dostala pokutu.

Při utkání mezi Baníkem Ostrava a Spartou se zase kromě řádění chuligánů objevil transparent "Zkurvená Sparta". Přerušovat zápasy by rozhodčí podle schváleného návrhu měli i v případě antisemitských a rasistických pokřiků.

Výkonný výbor se v otázce bezpečnosti na stadionech rovněž zaobíral otázkou licenčního řízení. Za prioritu označil právě splnění bezpečnostních opatření. "Kdo nesplní licenční podmínky v otázce bezpečnosti, nebude moci hrát na svém stadionu ligová utkání," řekl Lípa. "V otázce bezpečnosti nelze přimhouřit oko v žádném případě," dodal Pelta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články