Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ligový výbor zvolil sedmičlennou disciplinární komisi, je v ní i Poborský

Ligový výbor jednomyslně schválil nové složení disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA). Předsedu Jiřího Matznera, který výboru návrh předložil, doplní šest dalších členů. Mezi nimi je i bývalý dlouholetý reprezentant Karel Poborský.

Karel Poborský
zdroj: facebook.com/Karel Poborský

Advokát Matzner se stal předsedou minulý týden, kdy po 11 letech ve funkci vypršel mandát Richardu Bačkovi. V úterý ligový výbor, ve kterém je pět zástupců klubů nejvyšší soutěže a dva z druhé ligy, schválil finální podobu Komise.

V ní je mimo jiné i dvaapadesátiletý Poborský, jenž má 118 startů za reprezentaci a před třemi lety se neúspěšně ucházel o pozici předsedy fotbalového svazu.

"Při výběru nových členů disciplinární komise jsem kladl důraz, aby vedle odborníků v oblasti práva byl součástí i některý z bývalých hráčů. Proto jsem velice rád, že došlo k domluvě s legendou české reprezentace Karlem Poborským, který přinese do rozhodování pohled aktéra, který celou řadu momentů zažil přímo z pozice aktivního hráče," řekl Matzner.

Kromě něj a Poborského budou v Komisi ještě Jiří Kunášek, Josef Oplt, Lukáš Bohuslav, Josef Hlinka a Tomáš Capoušek. První zasedání je čeká už ve čtvrtek, kdy se budou zabývat úvodním kolem první i druhé ligy.

"Jsem zároveň velice poctěn, že moji nabídku přijali vybraní odborníci a experti z oblasti advokacie a soudnictví, kteří mají za sebou celou řadu výrazných kariérních úspěchů. Nepochybuji o tom, že v tomto složení dokážeme při rozhodování na poli disciplinární komise LFA plnit principy, které jsem jasně definoval již při svém jmenování: objektivita, odstup, nadhled a férovost," dodal předseda Komise.

Sám Poborský na sociální síti X uvedl, že nabídku s respektem přijal. "Mým hlavním cílem bude přinést mezi právníky pohled hráče na hřišti – jak hráč danou situaci vidí, vnímá a reaguje na ni. Tématem pro mě v Komisi pak bude i zamyšlení se nad situací pyra na stadionu," napsal Poborský. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články