Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Ligová ouvertura se dohraje v Ostravě. Baník vyzve ambiciózní Jablonec

Vzájemný souboj ostravského Baníku s nejlepším týmem uplynulého jara Jabloncem uzavře zahajovací kolo první fotbalové ligy. Mužstvo ze slezské metropole neporazilo Severočechy v nejvyšší soutěži přes osm let. Nepříznivou bilanci by nicméně rádo zlomilo a pokračovalo ve výkonech ze závěru minulého ročníku, ve kterém se na poslední chvíli zachránilo. Favorizovaný soupeř zase touží navázat na třetí místo, zaručující účast v základní skupině Evropské ligy. Přímý přenos utkání sledujte od 17:50 na ČT sport.

Utkání Baník Ostrava - Jablonec
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Ostrava v posledních pěti kolech loňské ligové sezony neprohrála a těsně unikla sestupu. Doma šestkrát za sebou bodovala, ale teď bude hostit soupeře, nad nímž naposledy zvítězila v březnu 2010. Od té doby čtrnáctkrát za sebou neuspěla.

"Jablonci se před třemi lety začalo říkat Galácticos, přitom až letos mužstvo dosáhlo odpovídajících výsledků. Kádr, vztahy, herní styl, to vše prošlo vývojem, vystřídalo se tam několik trenérů. Až si to nakonec sedlo a prakticky poslední šanci, kterou měli, aby se ukázali, využili a udělali výborné umístění," řekl ostravský trenér Bohumil Páník. "Tým je konsolidovaný, hraje dlouho spolu a má svůj herní styl. Neblázní, dokáže vyčkávat a umí uplatnit svou kvalitu. Ale nesmíme se dívat, kdo přijede. Jdeme do boje a porveme se o důležité body," dodal.

Severočeši v závěru minulého ročníku pětkrát za sebou vyhráli, stali se nejlepším celkem jarní části a poskočili na třetí místo tabulky. "Hráči nastavili třetím místem a přímým postupem do Evropské ligy nějakou laťku. V této sezoně to bude pro nás celkově trochu těžší. Jablonec už nebude brán, že přijede někam bránit, konkurenti se na nás budou dívat trochu jinak. Ale myslím, že tenhle mančaft by měl mít velkou sílu, a věřím, že to hned od začátku ukáže," prohlásil kouč Petr Rada.

Jablonečtí se mimo jiné těší i na bouřlivou kulisu. "Ostrava má výborné fanoušky, lidi budou hodně natěšení. Myslím, že jich přijde dost. I když jsou to soupeřovi příznivci, i pro nás je lepší, když přijde deset tisíc. Pro oba týmy je to motivace se před nimi ukázat, že jsme dobře připraveni na start ligy. Samozřejmě jedeme do Ostravy udělat vše pro to, abychom si odvezli tři body," řekl kapitán týmu Tomáš Hübschman.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články