Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ligová generálka: Jihlava prohrála s Táborskem, Brno ve Vratislavi

Praha - Prvoligové fotbalové týmy dnes odehrály výsledkově nepříliš vydařené generálky na start jarní sezony. Z pěti mužstev zvítězily jen Teplice a Hradec Králové nad soupeři z nižších soutěží, naopak Jihlava nečekaně podlehla druholigovému Táborsku 2:3. Brno prohrálo v polské Vratislavi 1:2. V neděli čekají generálky další týmy, jarní sezona začne příští týden. Pravidelné přímé přenosy z ligy chystá i ČT sport a náš web.

Hráči Brna
zdroj: ČTK

Jihlava vyhrála všechna čtyři utkání na soustředění v Turecku, generálku na ligu ale nezvládla. Táborsko na Vysočině překvapilo dobrým fotbalem a od desáté minuty vedlo. Domácí vzápětí srovnali, na další dva góly na přelomu obou poločasů ale už dokázali zareagovat jen snížením.

Brno proti úřadujícímu polskému mistrovi Slasku Vratislav, který vede český kouč Stanislav Levý, zejména v první půli nepředvedlo špatný výkon. Od čtvrté minuty sice prohrávalo po proměněné penaltě v podání domácího Diaze, v 26. minutě ale rovněž z pokutového kopu srovnal Švancara. Zbrojovka pak měla v rušném utkání více ze hry, ale šance neproměnila a soupeř to ještě do pauzy potrestal rozhodujícím gólem.

Hradec Králové porazil divizní FK Dobrovice 4:0. Celek, který jedná o angažmá stopera Tomáše Řepky, však favoritovi dlouho vzdoroval a v první půli dovolil skórovat jen Šislerovi. Až v posledních třinácti minutách přidali Východočeši další tři branky, z toho dvě Harba. Hradec tak zakončil přípravu s bilancí šesti výher, jedné remízy a jedné porážky.

Teplice porazily třetiligový Chomutov 2:0. Favorizovaní domácí na umělé trávě celý duel dominovali, z mnoha šancí se prosadili v závěru obou poločasů Kerič a Mahmutovič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články