Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liga se odebere k zimnímu spánku. Baník uzavře rok doma proti Sigmě

Úspěšnou tečku za nadstandardním podzimem se budou snažit udělat fotbalisté Baníku Ostrava. V předehrávce 19. kola nejvyšší soutěže bude jejich soupeřem Sigma Olomouc. Domácí se pokusí minimálně udržet čtvrté místo v tabulce, ambiciózní hosté by naopak rádi vylepšili průběžnou čtrnáctou pozici. Přímý přenos utkání sledujte od 17:40 na programu ČT sport.

Utkání Baník Ostrava - Sigma Olomouc
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Baník se po sérii tří porážek vrátil na vítěznou vlnu a v posledních dvou kolech porazil Příbram i Bohemians 1905 shodně 2:0. Slezané jsou v tabulce pouze o skóre za třetím Jabloncem a o dva body před pátou Spartou.

"Chtěli bychom zakončit rok výhrou. Ale tak jednoduché to nebude, protože hráči Olomouce kvalitu mají. Jen se jim nedařilo v koncovce a to je svazovalo. Spoustu šancí neproměnili, ať třeba v Plzni, nebo proti Slovácku. Není to rozhodně špatné mužstvo," uvedl Jan Somberg, asistent trenéra Bohumila Páníka.

Ostrava na začátku sezony zvítězila v Olomouci 4:1 i díky hattricku Senegalce Dameho Diopa, předtím však nad Sigmou nevyhrála třikrát za sebou. "Bude to úplně jiné střetnutí než v srpnu. Tentokrát to bude i o terénu, ale samozřejmě chceme, aby to bylo hlavně o naší kvalitě," přidal Somberg.

Naopak Olomouc střídala v průběhu podzimní části dobré výsledky se špatnými a v tabulce má pouze tříbodový náskok na nejhorší prvoligové celky Karvinou a Duklu. Sebevědomí si nicméně hanácké mužstvo zvedlo minulou domácí výhrou 1:0 nad Slováckem.

"Jsme v situaci, kdy každý zápas a bod má obrovskou důležitost. Víme, že Baník se pohybuje nahoře a předvádí dlouhodobě kvalitní výkony. V posledních kolech možná malinko ubral, ale zase to nastartoval dvěma výhrami," upozornil kouč Václav Jílek.

"Myslím, že způsob hry, který jsme v posledním utkání proti Slovácku objevili, nám dává nějakou možnost, a věřím, že budeme schopni bodovat. V Ostravě se od toho musíme odrazit, ale budeme chtít některé situace dohrát i fotbalově, protože když jsme je měli rozehrané, tak jsme je nedotáhli. V tom budeme chtít zlepšení," dodal trenér Olomouce.

Předpokládané sestavy:

Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman - Fillo, Jirásek, Hrubý, Holzer - O. Šašinka, Diop.

Olomouc: Buchta - Zahradníček, Kalvach, Jemelka, Vepřek - Falta, Plšek, Houska, Pilař - Dvořák, Nešpor.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články