Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Liga do Hradce patří, věří Ottmar. Zdali on bude patřit Hradci, ale neví

Praha – V letošní sezoně byl pro Hradec málokdo větší oporou než brankář Radim Ottmar. Přes svůj nevysoký vzrůst dokázal vychytat svému týmu dost bodů, které mohly Votrokům přinést i záchranu, tu ale Východočeši nakonec nevybojovali. Ottmar ale věří, že se Hradec do ligy co nevidět vrátí. Zdali to ale pro něj byl poslední zápas v hradeckém zápase, ale neví.

Radim Ottmar
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Myslím, že liga do Hradce patří. Když se hrála druhá liga, tak se vždycky hrálo na vrchních místech a myslím, že příští sezonu to nebude jiné," prohlásil Ottmar. "Sestup je obrovské zklamání a je to škoda. Zase pád do druhé ligy... Tohle nikdo z nás nechtěl," dodal třiatřicetiletý brankář.

Porážka se Spartou sice definitivně poslala Hradec do druhé ligy, podle Ottmara si však východočeský celek pokazil sezonu v jiných zápasech. "Prohra se Spartou jednoznačně neznamenala sestup. Body jsme měli získat v jiných zápasech a nebylo jich málo. Příbram, Liberec, domácí zápasy, kdy jsme měli dlouhou sérii bez vstřeleného gólu. Některé jsme měli dovést k bodu," uvedl.

"Málokdy se nám sešla výborná hra v obraně se střílením gólů. Když jsme nějaké góly dali, tak jsme udělali chyby vzadu. Nesešlo se to tak, aby to bylo za tři body," prohlásil. "Navíc alfa a omega bylo to, že jsme potřebovali jít do vedení. Zápasy, ve kterých jsme naplno bodovali, jsme vedli. A ani jednou jsme takový neztratili. Bohužel se nám nedařilo otáčet zápasy, kdy jsme dostali první gól," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Ottmar: Zase pád do druhé ligy... Nikdo z nás to nechtěl

Hradec přitom nevstoupil do sezony špatně v polovině soutěže byl jedenáctý s šestibodovým odstupem od sestupového pásma. "Podzim jsme měli nad očekávání, tolik bodů asi moc lidí nečekalo. Je jen naše hloupost, že jsme jich víc neudělali na jaře," posteskl si Ottmar.

Co bude návrat do druhé ligy pro Hradec znamenat, o tom nechtěl Ottmar spekulovat. "To není otázka pro mě. Uvidíme, co se bude dít," uvedl brankář. "Já mám platnou smlouvu, takže pro mě se nic nemění," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články