Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Liberec zaváhal v Olomouci a znovu nevyhrál venku

Olomouc - Vyhráli v Marseille, jsou třetí v lize a prokazují skvělou formu. Fotbalistům Liberce se ale příliš nedaří v lize na hřištích soupeřů. Z pěti utkání sice prohráli jen jednou, ale připsali si také pouhou jednu výhru. Nic na tom nezměnil ani zápas v Olomouci, kde Severočeši remizovali 1:1. Sigma vedla po trefě Housky, po změně stran srovnával Kerbr.

Trenér domácích Leoš Kalvoda musel oželet v sestavě zraněného Plška, ani na lavičku se nevešel útočník Malec. Trenér hostí Jindřich Trpišovský měl ještě větší potíže s marodkou, chybělo mu hned několik hráčů. V základní sestavě tak dostal šanci zkušený Švejdík a na pozici levého beka zaskakoval Kerbr.

Od začátku se hrálo hodně ofenzivně na obou stranách. Ve 3. minutě utekl po pravém křídle obraně hostí Moulis, jehož centr napálil Vašíček jen do boční sítě. Hosté odpověděli akcí Jefremova, který parádně vysunul Bakoše, toho ale včas zablokovali Radakovič s Hubníkem. Pak Sigmu dvakrát pozlobil Šural.

Ve 13. minutě došlo k nebezpečné situaci. Při přímém kopu Kerbra se po souboji v pokutovém území na zemi ocitl Hubník, a byť sudí Paták nepřerušil hru, museli k hráči rychle doktoři. Vše dopadlo dobře, ale zkušený domácí stoper opustil hřiště na nosítkách a musel do nemocnice s podezřením na otřes mozku. Místo něj šel na hřiště Rajnoch.

Ve 21. minutě šla Sigma do vedení. Odražený míč si na hranici pokutového území zpracoval Houska a parádní střelou nedal Koubkovi šanci. O pět minut později už mohli vést Hanáci o dvě branky, Ordoš našel přesně Moulise, ale ten sám před brankou trestuhodně přestřelil.

Sigma byla při chuti a ve 32. minutě měla další obrovskou šanci. Po odvážném průniku Radakoviče se ocitl sám před Koubkem Vašíček, ale trefil jen brankáře Slovanu. O tři minuty později Koubek opět Slovan výrazně podržel při ráně Hály z dvanácti metrů. Ve druhém poločase pokračovala Sigma v bojovném a aktivním výkonu. Střely Housky a Vašíčka obrana Slovanu odvrátila jen s vypětím všech sil. Na druhé straně ale přišel roh, který propadl na zadní tyči ke Kerbrovi a ten dotlačil míč do branky.

Slovan branka nakopla, Shala pronikl do vápna, ale penaltu si nevykoledoval, po přímém kopu hlavičkoval těsně vedle olomoucké tyče Pokorný. V 58. minutě protáhl Buchtu ranou z dálky Šural, olomoucký brankář vyrážel na roh. V 71. minutě mohl jít Slovan do vedení, Bakoš nastřelil naštěstí pro Hanáky jen tyč. Olomouc ztrácela v této fázi hry lehce míče a byla pod tlakem útoků Liberce. Přesto mohla vyhrát, jenže Moulisova střela po Koubkově teči jen těsně minula tyč.

Sigma Olomouc - Slovan Liberec 1:1 (1:0)

Branky: 21. Houska - 50. Kerbr. Rozhodčí: Paták - Mokrusch, Ratajová. ŽK: Rajnoch, Hála, Cana - Shala, Šural. Diváci: 3723.

Olomouc: Buchta - Hála, R. Hubník (17. Rajnoch), Radakovič, Vepřek - Petr (79. Navrátil), Ordoš, Cana, Houska, Moulis - Vašíček (62. Chorý). Trenér: Kalvoda.
Liberec: T. Koubek - Coufal, Pokorný, Švejdík, Kerbr (78. Mudra) - Jefremov, Folprecht, Shala (67. Bartl), Pavelka, J. Šural - Bakoš (85. Luckassen). Trenér: Trpišovský. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články