Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Liberec zametl s Plzní, ve Zlíně padlo rekordních 14 gólů a Slavia nezaváhala

Nejvyšší soutěž je po reprezentační pauze zpět a v nedobrém budou na 9. kolo vzpomínat zejména v Plzni a ve Zlíně. Viktoria totiž jednoznačně padla 0:3 v Liberci, ševci v nejgólovějším utkání samostatné ligové historie 5:9 doma s Mladou Boleslaví. V dalších sobotních zápasech se Slavia po vítězství 2:0 nad Slováckem posunula do čela, Pardubice remizovaly po inkasovaném gólu v nastavení 1:1 s Olomoucí a Karviná udolala Hradec 1:0.

Liberec zastavil sérii bez vítězství

Slovan poslal v 17. minutě do vedení Lubomír Tupta, v 67. minutě zdvojnásobil náskok domácích Luka Kulenovič a v závěru uzavřel skóre Lukáš Červ. Viktoria utrpěla nejvyšší ligovou porážku od předloňského května (0:3 v Pardubicích).

Liberec v nejvyšší soutěži bodoval se soupeřem ze západu Čech po čtyřech zápasech, zvítězil po šesti kolech a poskočil na 10. místo v neúplné tabulce. Plzeň, která má k dobru odložené utkání v Mladé Boleslavi, se sice udržela na třetí příčce, ale její ztráta na vedoucí dvojici Sparta a Slavia může narůst. Svěřencům trenéra Miroslava Koubka zároveň nevyšla generálka na čtvrteční zápas ve skupině Evropské konferenční ligy v Záhřebu proti Dinamu.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

Slovan Liberec – Viktoria Plzeň 3:0 (1:0)

Branky: 17. Tupta, 67. Kulenovič, 86. Červ. Rozhodčí: Radina - Váňa, Machač - Černý (video). ŽK: Višinský, Bačkovský - Kopic, Kalvach. Diváci: 3127. 

Liberec: Bačkovský - Mikula, Chaluš, Purzitidis - Ghali, Žambůrek (89. Prebsl), Červ, Preisler (72. Fukala) - Frýdek (72. Višinský) - Kulenovič (89. Okoh), Tupta (82. Rabušic). Trenér: Kozel.

Plzeň: Tvrdoň - Dweh, Hranáč, Jemelka - Kopic, Kalvach, Bucha (76. Sýkora), Cadu (76. Mosquera) - Šulc (60. Traoré) - Vydra (60. Kliment), Durosinmi (54. Chorý). Trenér: Koubek.

Ve Zlíně se přepisovala ligová historie

Dosavadním maximem v samostatné lize bylo 10 branek v duelech Slavia – Uherské Hradiště (9:1 v říjnu 1995) a Jablonec – Znojmo (5:5 v srpnu 2013).

Ve Zlíně padly v úvodní čtvrthodině tři góly. Na trefu hostujícího Daniela Marečka zareagoval rychlým vyrovnáním Antonín Fantiš a vedení překlopil na stranu ševců Jakub Janetzký. Těsně po pauze zvýšil domácí Lukáš Bartošák, ale za Boleslav následně skórovali Vasil Kušej, dvakrát Lamin Jawo a znovu Mareček. Poté, co Vukadin Vukadinovič snížil z penalty, rozvlnili síť v dresu hostujícího celku ještě Marek Matějovský a Júsuf Hilál. Pátý zásah Zlína přidal Nedeljko Kovinič, ale poté se podruhé prosadil i Kušej a poslední slovo měl Solomon John.

Ševci nevyhráli už šest kol a zůstali poslední. Středočeši uspěli ve čtvrtém z posledních pěti ligových měření sil a v neúplné tabulce poskočili na páté místo.

FC Zlín – FK Mladá Boleslav 5:9 (2:1)

Branky: 13. Fantiš, 15. Janetzký, 46. Bartošák, 64. Vukadinovič z pen., 85. Kovinič - 11. a 60. Mareček, 51. a 53. Jawo, 49. a 87. Kušej, 78. Matějovský, 83. Hilál, 90.+5 Solomon. Rozhodčí: Szikszay - Volf, Podaný - Adámková (video). ŽK: Reiter, Kovinič - Kušej, Pulkrab, Poulolo, Solomon. Diváci: 2523.

Zlín: Rakovan - Reiter (84. Černín), Simerský, Kolář, Čelůstka - Didiba - Fantiš (60. Kovinič), Janetzký (60. González), Tkáč (72. Slončík), Bartošák (72. Pidro) - Vukadinovič. Trenér: Vrba.

Mladá Boleslav: Trmal - Suchomel, Šimek (46. Matějovský), Suchý, Fulnek - Kubista, Sakala - Jawo (65. Ladra), Mareček (80. Poulolo), Kušej (90.+1 Solomon) - Pulkrab (65. Hilál). Trenér: Kulič.

Slavii spasili střídající "žolíci"

O oba góly sešívaných se v rozmezí 78. až 90. minuty postarali střídající hráči – nejprve se trefil Matěj Jurásek a po něm bývalý hráč hostujícího celku Václav Jurečka. Pražané spolu s obhájcem titulu Spartou stále jako jediní v sezoně neprohráli a posunuli se do čela tabulky o bod před městského rivala, který má k dobru nedělní domácí duel s Českými Budějovicemi.

Slavia se vítězstvím zároveň ideálně naladila na čtvrteční šlágr ve skupině Evropské ligy na hřišti AS Řím. Mužstvo z Uherského Hradiště šest kol střídá domácí výhru a venkovní prohru.

Slavia Praha – 1. FC Slovácko 2:0 (0:0)

Branky: 78. Jurásek, 90. Jurečka. Rozhodčí: Petřík - Hájek, Hurych - Všetečka (video). ŽK: Dumitrescu, Tomič, Hromada - Kadlec, Mihálik, Reinberk. Diváci: 17 084.

Slavia Praha: Mandous - Holeš, Vlček, Kačaraba - Tomič (46. Douděra), Masopust (75. Tijani), Hromada (46. Oscar), Dumitrescu - Van Buren, Ogungbayi (46. Jurásek) - Chytil (60. Jurečka). Trenér: Trpišovský.

Slovácko: Heča (14. Fryšták) - Reinberk, Kadlec, Hofmann - Sinjavskij (85. Kalabiška), Havlík, Trávník, Doski (85. Vecheta) - Mihálik (64. Petržela), Cicilia, Juroška (64. Holzer). Trenér: Svědík.

Pardubice přišly o výhru v nastavení

Domácí poslal ve 22. minutě do vedení z pokutového kopu olomoucký odchovanec Kryštof Daněk, premiérovou remízu v letošním ročníku ale zajistila Hanákům ve čtvrté minutě nastavení vlastní branka Denise Halinského.

Sigma se proto bodově dotáhla na třetí Plzeň, která prohrála v Liberci. Východočeši neuspěli popáté za sebou a v tabulce jsou třináctí. Olomouc sobotnímu soupeři nepodlehla popáté v řadě.

FK Pardubice – Sigma Olomouc 1:1 (1:0)

Branka: 22. Daněk z pen. - 90.+4 vlastní Halinský. Rozhodčí: Rouček - Hrabovský, Šimáček - Pechanec (video). ŽK: Ortiz, Daněk, Patrák - Vodháněl. Diváci: 3141.

Pardubice: Budinský - Icha, Halinský, Ortiz, Surzyn - Vacek - Daněk (85. Zlatohlávek), Hlavatý (85. Donát), Míšek (60. Tischler), Sychra (60. Patrák) - Černý (60. Krobot). Trenér: Mikula.

Olomouc: Digaňa - Chvátal (86. Vraštil), Pokorný, Beneš, Zmrzlý - Breite, Ventúra (46. Vodháněl) - Zorvan, Pospíšil (77. Fiala), Navrátil (65. Fortelný) - Zifčák (65. Juliš). Trenér: Jílek.

Karvinou spasil střídající Ezeh

Svěřenci trenéra Juraje Jarábka navázali na vítězství nad Libercem 5:2 z konce září a doma se radovali podruhé v řadě. Pro Karvinou šlo teprve o druhý plný bodový zisk z posledních 11 zápasů, všech 10 bodů v sezoně posbírala před vlastním publikem.

Rozhodl o tom v 78. minutě střídající Nigerijec Lucky Ezeh. Hradec Králové naopak ani v sedmém venkovním duelu v letošním ročníku venku nevyhrál a popáté odjel s prázdnou.

MFK Karviná – FC Hradec Králové 1:0 (0:0)

Branka: 78. Ezeh. Rozhodčí: Volek - Paták, Žurovec - Klíma (video). ŽK: Čavoš, Budínský, Svozil, Moses - Harazim, Kodeš, Pilař. Diváci: 2270.

Karviná: Holec - Čurma, Krčík, Svozil (90.+2 Bederka), Fleišman - Čavoš, Moses - Iván (86. Žák), Budínský (60. Ezeh), Antovski (60. Bartl) - Akinyemi. Trenér: Jarábek.

Hradec Králové: Bajza - Klíma, Čihák, Leibl (61. Ševčík), Horák - Kučera, Kodeš - Harazim (86. Juliš), Krejčí (82. Hais), Pilař (82. Šašinka) - Vašulín. Trenér: Kotal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články