Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Liberec vedl o dvě branky, Kozel se ale ani tak výhry při premiéře nedočkal

Liberecký Slovan i nadále čeká v této sezoně na první vítězství. Děsivou bilanci se celku z Podještědí nepodařilo prolomit ani při preméře nového hlavního trenéra Luboše Kozla, a to přesto, že Severočeši vedli nad Pardubicemi po prvním poločase už 2:0. Slovan ale nadějný výsledek udržet nedokázal, jelikož pardubický Lukáš Matějka zařídil dvěma góly svému celku jeden bod za remízu 2:2. Severočeši v lize nevyhráli už 12 utkání v řadě a zůstali v tabulce poslední. Pardubičtí doma i napočtvrté v této sezoně bodovali a jsou jedenáctí.

Liberecký lodivod Luboš Kozel
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Kozel, který na lavičce Liberce nahradil Hoftycha a koučoval první zápas od únorového konce v Ostravě, nasadil do základní sestavy i dvě čerstvé posily Plechatého s Tiéhim. Jako první zahrozili Pardubičtí, Beranovu střelu zpoza vápna v páté minutě vyškrábl gólman Knobloch. Tischlerův tečovaný pokus pak skončil těsně mimo.

V 11. minutě měli blízko k vedení Severočeši. Na Faškův centr si naskočil Gebre Selassie a radost z první ligové branky po návratu ze zahraničí mu pokazilo břevno. Za osm minut postupoval sám na Markoviče Matoušek, ale sólo nezvládl a jen trefil domácího brankáře.

Ve 23. minutě už hosté slavili. Faško kolmicí vysunul Rondiče a bosenský útočník zakončil sólo s přehledem. Osm minut před pauzou Liberečtí zvýšili. Po Frýdkově přihrávce se dostal do sóla tentokrát Mészáros a sám před Markovičem nezaváhal. Slovenský záložník dal za Liberec první ligový gól po letním příchodu z Českých Budějovic.

Pardubičtí po přestávce dvakrát střídali a jeden z nových hráčů snížil. Matějka si v 57. minutě naskočil na centr po rohu a hlavou zblízka překonal Knoblocha. Třiadvacetiletý útočník dal svůj první soutěžní gól za Východočechy po příchodu z Plzně.

Matějka mohl po hodině hry srovnat, ale vychytal ho Knobloch. V 73. minutě už se pardubický útočník druhé branky v utkání dočkal, když zblízka umístil míč do sítě. Dvakrát v jednom ligovém zápase se trefil poprvé v kariéře, druhou asistenci si připsal Cadu. V 87. minutě ještě mohl hostům vrátit vedení střídající Tupta, ale Markovič jeho pokus z přímého kopu vyrazil.

FK Pardubice - Slovan Liberec 2:2 (0:2)

Branky: 57. a 73. Matějka - 23. Rondič, 37. Mészáros. Rozhodčí: Zelinka - Caletka, Podaný - Kocourek (video). ŽK: Cadu, Jeřábek, Sláma, Tischler - Mészáros, Faško, Matoušek, Frýdek, Rondič. Diváci: 772.

Pardubice: Markovič - Cadu, Čihák, Toml, Sláma - Solil (90.+1 Huf), Červ - Tischler, Beran (46. Jeřábek), Kostka (46. Matějka) - Chytil. Trenér: Novotný.

Liberec: Knobloch - Gebre Selassie, Chaluš, Plechatý, Mikula - Faško (77. Purzitidis), Tiéhi - Matoušek (69. Nečas), Frýdek (63. Tupta), Mészáros (69. Fukala) - Rondič (77. Hilál).Trenér: Kozel.

Jaroslav Novotný (trenér Pardubic): "Liberec určitě není tým, který by se měl pohybovat na spodku tabulky. Přesto jsme chtěli urvat tři body, což se nám nepodařilo. Utkání mělo dva rozdílné poločasy. Prvních 10 minut to vypadalo dobře, měli jsme náznaky šancí. Ale potom převzal iniciativu Liberec. Nechal nás hrát, my jsme ztráceli míče a oni chodili do brejků. Měli několik nebezpečných situací a dvě z nich proměnili. Z naší strany špatný první poločas. Do druhého poločasu jsme to přeskupili. Druhou půli jsme zvládli velice dobře, byli jsme jednoznačně lepším mužstvem a zaslouženě jsme vyrovnali. Škoda, že se nám nepovedlo dát třetí gól. Po zklamání z prvního poločasu jsme celkem spokojení, že jsme byli schopni dotáhnout to do remízy."

Luboš Kozel (trenér Liberce): "Od 10. minuty jsme hráli tak, jak bychom chtěli hrát. Byli jsme nebezpeční v rychlém přechodu, z těchto situací jsme dali dvě branky. Ještě jsme měli jednu. Vedení bylo naprosto zasloužené, jen škoda, že jsme nevedli ještě víc. Druhý poločas jsme na ten výkon nenavázali. Domácí prostřídali a noví hráči jim pomohli. Jak jsme dostali první gól, tak to s námi zacloumalo. Ukázalo se, že ještě nejsme tak silní, abychom si věřili, že duel dohrajeme. Domácí šli za vyrovnáním, což se jim nakonec podařilo. Nebezpečné situace se nám povedlo vytvořit až za stavu 2:2. Asi zasloužená remíza, ale trošku to mrzí. Když vedeme 2:0, měli bychom duel dohrát do vítězného konce."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články