Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liberec v Jihlavě dvakrát prohrával, přesto veze výhru díky dvěma gólům Kolára

Jihlava - Fotbalisté Liberce zvítězili v 18. kole první ligy v Jihlavě 3:2. Domácí v průběhu prvního poločasu po trefách Lukáše Vaculíka a Václava Kolouška dvakrát vedli, po změně stran ale v rozmezí čtyř minut otočil skóre svými prvními dvěma góly v české lize střídající Slovák Luboš Kolár.

Utkání Jihlava - Liberec
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Slovan si tak spravil chuť po čtvrtečním vyřazení od Alkmaaru v Evropské lize. V domácí soutěži vyhrál po sedmi kolech a je pátý dva body od třetí příčky. Jihlava nevyhrála ani v šestém souboji s Libercem a jejímu trenérovi Petru Radovi tak nevyšel souboj proti severočeskému klubu, který v minulosti vedl.

Domácí, bojující o záchranu proti favoritovi z Liberce, vstoupili do zápasu nebojácně. V jedenácté minutě měl gól na noze Harba, který využil přihrávky od Kolouška, ale z úhlu překonat Hrošša nedokázal. Vysočina byla nadále aktivnějším týmem, po centru Masopusta ale Kučera minul.

Gólovou asistenci si pravý krajní záložník Vysočiny připsal až o šest minut později. Přetáhl centr na zadní tyč k nehlídanému Vaculíkovi a jihlavský kapitán hlavou mířil přesně. Jenže z náskoku se domácí neradovali ani dvě minuty. Šural si zaběhl za obránce, udělal kličku Blažkovi a míč poslal k levé tyči.

Vysočina si vzala zpět vedení po půlhodině hry po podobné akci jako před první trefou. Z pravé strany opět centroval Masopust, v prostoru před malým vápnem našel Kolouška a ten překonal Hrošša.

"Zápas jsme měli dobře rozjetý, dostali jsme se dvakrát do vedení. Utkání jsme měli pod kontrolou. Měli jsme šanci dát na 3:1, ale bohužel Harba neproměnil. Koncovka nás v tomto zápase zradila," uvedl Rada.

Povedené střídání Šilhavého

Liberec nastoupil v hodně slepované sestavě bez několika opor, které se zranily ve čtvrtečním duelu v Nizozemsku, přesto dokázal po pauze otočit stav. "Myslím, že se do našeho výkonu promítla i zranění, která jsme si přivezli z Alkmaaru. Chtěl bych klukům poděkovat za to, že ukázali morálku," řekl liberecký kouč Jaroslav Šilhavý. Kouč Slovanu Šilhavý si mohl gratulovat k vydařenému střídání, když místo Ukrajince Budnika poslal do druhé půle Kolára.

Slovenský záložník se odvděčil za důvěru po dvaceti minutách. S tečí jednoho z domácích obránců dokázal přelobovat Blažka a srovnal. Za další čtyři minuty pak Kolár skóre obrátil. Po Rybalkově centru ze standardní situace doklepl míč do sítě z hranice malého vápna. "Kolár je poctivý hráč, který má rychlostní předpoklady," podotkl Šilhavý.

Vysočina toužila po vyrovnání, v posledních minutách zmáčkla Liberec před jeho pokutovým územím, ale gól už vstřelit nedokázala. Naopak Blažek ještě dvakrát musel zachraňovat situaci proti Luckassenovi.

"Když doma dostanete tři góly, těžko takový zápas můžete vyhrát. Všechny góly padly po chybách. Ty body, které jsme dnes ztratili, musíme podobně aktivní hrou získat někde venku," podotkl kouč Rada. "Pro Jihlavu je to kruté, ale takový je fotbal. Domácí hráli výborně, měli spoustu šancí, které ale naštěstí nevyužili," dodal Šilhavý.

Vysočina Jihlava - Slovan Liberec 2:3 (2:1)

Branky: 22. Vaculík, 29. Koloušek - 65. a 69. Kolár, 24. Šural. Rozhodčí: Nenadál - Pospíšil, Hájek. ŽK: Koloušek - Rajnoch, Šural, Pavelka, Obročník. Diváci: 3049.

Jihlava: Blažek - Mikula (81. Kukol), Šourek, Krejčí, Josl (86. Přeučil) - Marek, Koloušek (74. Jungr) - Masopust, Kučera, Vaculík - Harba. Trenér: Rada.

Liberec: Hroššo - Coufal, Kováč, Rajnoch (82. Pimpara), Pokorný - Sackey - Šural, Pavelka (69. Obročník), Rybalka, Luckassen - Budnik (46. Kolár). Trenér: Šilhavý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy