Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Liberec uzavřel sezonu porážkou s Olomoucí, v závěru rozhodl Kerbr

Tečka za letošním ročníkem nejvyšší soutěže se fotbalistům Liberce nepodařila. Slovan totiž ve 34. kole prohrál s Olomoucí 1:2, v tabulce skončil šestý a nezahraje si kvalifikaci Evropské konferenční ligy. Penaltou v 91. minutě stanovil konečný výsledek Milan Kerbr. Sigma s loučícím se trenérem Radoslavem Látalem obsadila devátou příčku.

Utkání Liberec - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

První velkou šanci si vytvořil až ve 28. minutě Liberec. Mosquera po individuální akci vyzval Rondiče, ale bosenský útočník zblízka nepropálil brankáře Macíka. Volný Mosquera chvíli nato hlavičkoval těsně vedle.

Olomoučtí naopak po půlhodině hry svou první možnost využili. Ondřej Zmrzlý si naběhl na Houskův centr, odpoutal se od bránícího Peška a přízemní střelou překonal gólmana Knoblocha. Jeho protějšek Macík si záhy poradil s Rondičovou hlavičkou.

Na začátku druhého poločasu si hostující Poulolo málem vstřelil vlastní branku, ale pozorný Macík míč vyškrábl. Liberečtí si dlouho nedokázali vytvořit soustavný tlak ani další velkou příležitost. Až v 83. minutě Mosquera našel Michala Sadílka, který srovnal výstavní ranou do horního růžku.

Slovan ale remízový stav neudržel. Karafiát těsně před koncem v šestnáctce fauloval Šípa a další olomoucký náhradník Kerbr penaltu proměnil. Jednatřicetiletý bývalý liberecký hráč se tak gólově rozloučil s profesionální kariérou.

"Na jednu stranu jsem trošku smutný, že Liberec prohrál, protože ten klub mám strašně rád a budu ho mít v srdci do konce života. Stejně jako Sigmu a ostatní týmy. Ale takovou rozlučku si budu pamatovat fakt do konce života," uvedl Kerbr.

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 1:2 (0:1)

Branky: 83. Sadílek - 32. Zmrzlý, 90.+1 Kerbr z pen. Rozhodčí: Berka - Kotalík, Vodrážka. ŽK: Rondič, Karafiát, Fukala, Chaluš, Matoušek - Chytil. Diváci: 784 (omezený počet).

Liberec: Knobloch - Fukala, Karafiát, Chaluš, Mikula - Mara (68. Nečas), Matoušek, Sadílek (90.+3 Michal) - Pešek (82. Gembický), Rondič (46. Faško), Mosquera. Trenér: Hoftych.

Olomouc: Macík - Zahradníček, Beneš, Poulolo, Zmrzlý - Zifčák (89. Kerbr), Breite, Houska (80. Slaměna), Chytil (89. Hadaš), Daněk - Nešpor (66. Šíp). Trenér: Radoslav Látal.

Pavel Hoftych (trenér Liberce): "Bylo to podobné utkání jako nedávno se Zbrojovkou Brno. My jsme měli několik tutovek první poločas, minimálně tři. Soupeř měl jedno rychlé přenesení hry a jednu šanci, prostřelil brankáře. Jeden gól z jedné akce za obranu. Druhý poločas jsme se snažili vrátit do utkání. Byli jsme v tlaku, podařilo se nám to krásnou brankou Sadílka. Bohužel v závěru přišla penalta. Milan Kerbr se asi dočkal svého snového rozloučení. Z mého pohledu nezasloužená, nešťastná porážka."

Radoslav Látal (trenér Olomouce): "Sezonu jsme tady završili vítězstvím. Samozřejmě jsme za to šťastní, protože jsme přijeli v takovém stavu, v jakém jsme přijeli. Spoustu zraněných hráčů nemohlo odcestovat, vytáhli jsme dva kluky z devatenáctky. Bylo to odbojované, v některých momentech jsme měli i štěstí. Jsem rád, že se o to kluci ještě porvali a sezonu nezabalili už dřív. Tohle vítězství je velice cenné, poskočili jsme na deváté místo. Klukům jsem poděkoval, ukázali srdce, že za Sigmu mohou hrát."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články