Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Liberec udolal Příbram 1:0 a dotáhl se na třetí Mladou Boleslav

Příbram - Fotbalisté Liberce vyhráli ve 21. kole první ligy v Příbrami 1:0 a vrátili se na čtvrté místo tabulky. Zároveň se bodově dotáhli na třetí Mladou Boleslav. O jediný gól utkání se postaral ve 41. minutě Herolind Shala. Příbram, která na jaře získala jediný bod, se sice snažila, ale na gól čeká už 456 minut. Liberec naopak už 291 minut neinkasoval.

Sport
zdroj: ČT4

Příbram sice byla aktivnější, ale do větších šancí se nedostávala. Naopak Liberec udeřil z první vážnější akce. Na dlouhý pas Machuči za obranu si naběhl Shala, kterého nepokryli Mudra s Chalušem. Albánský reprezentant si hezky zpracoval míč na prsa a tvrdou střelou k tyči nedal brankáři Hruškovi šanci.

Po hodině hry chybovala liberecká obrana, která nechala Mudru s míčem u nohy proniknout až k vápnu, ale bývalého spoluhráče vychytal gólman Koubek. Vznikl však závar, po kterém se míč odrazil k Bednářovi, který už už mířil do prázdné branky, jenže nebezpečí odvrátil Pokorný.

Šlo o jedinou vážnou šanci domácích, kteří se jinak dostávali jen do nedotažených akcí a náznaků, které stačila liberecká obrana odvracet. Domácí tak opět odešli ze zápasu s hlavou dole a klesli už na čtrnáctou příčku tabulky, kde mají na sestupové pásmo náskok pěti bodů.

1. FK Příbram - Slovan Liberec 0:1 (0:1)

Branka: 41. Shala. Rozhodčí: Hrubeš - Kubr, Dobrovolný. ŽK: Vošahlík, Mudra, Tregler, Divíšek - Bakoš.

Příbram: Hruška - Mudra, Chaluš, Zápotočný, Divíšek - Pilík, Tregler - Šabala (46. Štípek), Rezek, Vošahlík (72. Suchan) - Bednář. Trenér: P. Tobiáš.

Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Machuča, Breite - Jefremov (76. Bartl), Shala (72. Folprecht), Vůch - Bakoš (90.+1 Pulkrab). Trenér: Trpišovský.

Pavel Tobiáš (trenér Příbrami): "Vzhledem k výsledku se mi to hodnotí dost těžko, ale objektivně musím uznat výhru Liberce. První poločas jsme začali dobře, byli jsme dobře připraveni. Čekali jsme na chybu Liberce, který dobře bránil. Psychiku hráčů poznamenala inkasovaná branka. Ve druhé půli to byly nakopávané balony, standardky a hodně soubojů a to Liberci vyhovovalo. Byl to strašně hektický zápas, řekl bych, už přišla i herní krize. Nyní je to hodně o psychice. Nedat ani jeden gól z pěti zápasů je pochopitelně ostuda, hráči by se měli zamyslet a sáhnout do svědomí, proč to nejde. Nedostáváme tolik branek, ale stejně prohrajeme. Je mi 61 let, už jsem zažil mnohokrát, že byl tým v krizi, ale jak to budou řešit majitelé, to nevím. Určitě bych byl rád, kdyby se týmu začalo dařit a udělám pro to maximum."
Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Prvních 20 minut jsme nehráli dobře, neudrželi jsme se na balonu a zbavovali se míčů, poté se náš výkon postupem času zlepšoval, ale nebylo to nic valného. Hlavně jsme nevyužili několik brejků, které zhatily nepřesnosti. Pomohl nám krásný gól, který jsme dali. Ve druhé půli bych mužstvo pochválil, hráli jsme vyspěle, kromě výpadku při obrovské šanci Příbrami, kterou naštěstí neproměnila. Hráli jsme aktivně, vysoko, dobře jsme napadali. Celkově jsem rád za tři body z venku po předchozí ztrátě doma. A jsem rád, že jsme neinkasovali. Příští zápas máme doma Plzeň a chtěli jsem zde uspět, ale ne jednou střelou. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články