Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec si poradil na Malta Cupu se Zlínem. Hradec i Jablonec triumfovaly

Ryze český souboj o třetí místo na Malta Cupu ovládl jasně Liberec, který porazil Zlín 3:0. Hradec Králové zakončil soustředění v Turecku výhrou 3:0 nad Lechií Gdaňsk. Generálka na jarní část sezony se povedla i Jablonci, který ve Španělsku zdolal Puskás Akadémii 1:0. Finále Malta Cupu Sandhausen - Tirol sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Malta Cupu Liberec - Zlín

Na stadionu v Ta' Qali v 19. minutě otevřel skóre liberecký Fukala hlavou po Preislerově centru. Za deset minut Višinský připravil snadné zakončení pro Nigerijce Ghaliho. Po necelé hodině hry stanovil konečný výsledek Preisler z dorážky.

"Byli jsme lepší a herně jsme dominovali. Zlín měl šance, ale my jsme to zvládli. Vyzkoušeli jsme si na turnaji řadu variant, ale taky jsme našli v naší hře dost chyb," řekl liberecký kouč Luboš Kozel. Chválil novou posilu útočníka Olatunjiho, jenž odehrál úvodní poločas. "Je to dobrý somatotyp, ukázal své schopnosti a mohl by nám pomoct," uvedl trenér.

Zlínští před Libercem na Maltě podlehli druholigovému německému Sandhausenu 1:2 a remizovali 1:1 s Trnavou. Nerozhodný výsledek uhráli i při Vrbově debutu proti Olomouci (2:2). "Jsem rád, že jsme byli na tomto turnaji, byly tu dobré podmínky. Z našeho pohledu nemůžeme být spokojeni, protože jsme uhráli jen bod," uvedl Vrba.

"Měli jsme tolik šancí jako soupeř, on dal tři góly, ale my žádný. Hlavně za stavu 0:0 jsme měli dvě velké šance, ale stále jsme jaloví v koncovce," dodal kouč předposledního týmu nejvyšší soutěže.

Z vítězství se na turnaji radoval německý Sandhausen, který porazil Tirol ve finále 3:2.

Královéhradečtí v Turecku zopakovali pondělní výsledek proti maďarské Kisvárdě, v předchozí fázi přípravy přitom Východočeši ani jednou nezvítězili. Proti Gdaňsku se dvakrát trefil Matěj Koubek, úvodní gól "votroků" vstřelil Gabriel.

O jabloneckém triumfu nad Puskásem rozhodl na začátku druhé půle Šulc. V obraně severočeského týmu nastoupila nová akvizice stoper Král, jenž přišel na půlroční hostování z belgického Eupenu. Jablonec v pondělí porazil 1:0 i jiného maďarského soupeře Diósgyöri.

Slovan Liberec - Trinity Zlín 3:0 (2:0)

Branky: 19. Fukala, 29. Ghali, 59. Preisler.

Liberec: Vliegen (46. Bačkovský) - Gebre Selassie (66. Lehoczki), Prebsl, Purzitidis - Fukala (66. Polyák), Varfolomejev, Valenta (46. Červ), Višinský (46. Frýdek), Preisler - Olatunji (46. Rabušic), Ghali (46. Rondič). Trenér: Kozel.

Zlín: Rakovan - Kolář, Simerský, Jeřábek (46. Cedidla) - Didiba (61. Hellebrand), Hlinka (46. Hrubý) - Vukadinovič (46. Dramé), Janetzký (46. Fantiš), Bartošák (74. Slončík) - Kozák (61. Balaj), Silný (46. Čanturišvili). Trenér: Vrba.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články