Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Liberec proti Hradci vydoloval nutné tři body. Výhru zařídila osa Ševčík–Bartl

Liberec – Kdyby neporazili ani Hradec Králové, už by fotbalisté Slovanu museli řešit velké problémy. Liberec ale vybojoval důležité tři body, a slaví tak teprve třetí výhru v letošní sezoně. Vítězství 2:0 si zařídili Severočeši až v druhé půli, dvakrát se trefil Daniel Bartl po asistencích Petra Ševčíka.

Daniel Bartl (vpravo) slaví gól do sítě Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Liberecký trenér Trpišovský udělal oproti čtvrtečnímu duelu s Fiorentinou hned čtyři změny v sestavě. Domácí začali aktivně a první půlhodinu hrozili hlavně oni. Vůchovu střelu ale vytáhl nad břevno brankář Ottmar a při několika dalších závarech chyběl Severočechům důraz.

Poté se osmělili i hosté. V 36. minutě volný Holeš po přímém kopu hlavičkoval do středu branky, kde stál Dúbravka, který si poté poradil i s pokusem Krátkého k tyči. Největší šanci prováhal Hradec těsně před pauzou. Černý šel ve dvojici s Vlkanovou sám na gólmana, jenže trestuhodně špatně přihrál před prázdnou bránu a spoluhráč na míč nedosáhl.

Po přestávce hlavičkoval mimo domácí Markovič, na druhé straně se vzápětí po individuální akci dostal do zakončení Vlkanova, ale Dúbravka ho vychytal. Slovan se prosadil až v 69. minutě. Coufal vzduchem vysunul střídajícího Ševčíka, který zprava přihrál na malé vápno a důrazný Bartl překonal Ottmara.

Královéhradecký gólman poté podržel svůj tým čtvrt hodiny před koncem při Ševčíkově hlavičce, v 79. minutě už ale podruhé inkasoval. Ševčík si zopakoval spolupráci s Bartlem a ten přidal svou druhou branku v utkání. V lize se dvakrát v jednom duelu trefil poprvé v kariéře. Liberec tak "Votroky" v nejvyšší soutěži porazil doma poosmé za sebou.

Slovan Liberec - FC Hradec Králové 2:0 (0:0)

Branky: 69. a 79. Bartl. Rozhodčí: Příhoda - Paták, Šimáček. ŽK: Folprecht, Coufal - Černý, Schwarz, Chleboun. Diváci: 3652.

Liberec: Dúbravka - Coufal, Latka, Hovorka, Bartošák (68. Sýkora) - Breite, Folprecht - Bartl (86. Karafiát), Markovič, Vůch - Komličenko (46. Ševčík). Trenér: Trpišovský.
Hradec: Ottmar - Holeš, Polom, Plašil, Mudra (78. Trubač) - Schwarz, Janoušek - Krátký (78. Pázler), Vlkanova, Malinský - Černý (83. Chleboun). Trenéři: Pilný a Frimmel. 

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Pro nás to bylo hodně důležité utkání a vzhledem k tomu čtvrtečnímu zápasu to nebylo vůbec jednoduché. Takže jsme rádi, že jsme ho zvládli za tři body, i když průběh byl složitý. Z úvodních tlaků nějakých 25 až 30 minut jsme branku nevytěžili a pak jsme přežili dvě gólovky Hradce. Jednu dokonce tisíciprocentní, možná ještě více. Do druhé půle jsme také nevstoupili dobře, Hradec měl dva brejky, které naštěstí neproměnil. Poté se nám podařilo jednu situaci vyřešit gólově a od té doby jsme utkání hráli relativně v klidu. Komličenko se nám v prvním poločase nelíbil, proto jsme tam dali Petra Ševčíka. Naštěstí dvě situace vyřešil výborně a našel dvakrát Dana Bartla. Oproti minulým utkáním jsme naše šance proměnili. Pro Hradec to bylo kruté, že nedal branku, a pro nás vydřené. Po dlouhé době se trochu štěstí přiklonilo k nám."
Bohuslav Pilný (trenér Hradce): "Věděli jsme, že Slovan není v úplně lehké pozici, dnes od něj každý očekával tři body. Přestože jsme tu prohráli 0:2, dovolím si tvrdit, že jsme tu měli vyhrát. Ale k tomu bychom museli dát gól na 1:0. Vytvořili jsme si za stavu 0:0 poměrně dost příležitostí z brejkových situací. Kdybychom dali gól, mužstvu by to ještě víc pomohlo. Slovan by musel otevřít hru a my bychom ho úplně vybrejkovali. Časem se postupně projevila křídelní hra Slovanu, dostávali se před naši branku a my jsme to neustáli. I když jsme prohráli, máme vztyčenou hlavu. Vnímáme a cítíme, že jsme tu měli na víc. Jsme zklamaní, ale nemíníme vše hodnotit negativně. Pro nás se teď uzavřel nějaký čtyřboj, kdy jsme měli velice těžké zápasy. O tu ligu, kterou jsme si vykopali, se budeme rvát dál."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články