Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Liberec potřetí v řadě venku neskóroval, v Karviné jen remizoval 0:0

Karviná – V dohrávce osmého ligového kola se fotbalisté Liberce rozešli s hráči Karviné smírně 0:0. Domácí tým se mohl opřít o výkon brankáře Jana Laštůvky a nováček soutěže se po remíze posunul na sedmou příčku tabulky, Severočeši jsou desátí. Utkání se dohrávalo po přeložení z 24. září kvůli tehdejší epidemii v kádru Liberce.

Utkání Karviná - Liberec
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"My jsme měli zhruba sedmdesát procent času míč v držení, ale to nám není nic platné, když alespoň ten jeden gól nedokážeme vstřelit. Musím uznat, že Karvinou hodně podržel gólman Laštůvka, který tam chytil pár jasných šancí," řekl trenér Liberce Jindřich Trpišovský.

Největší šanci prvního poločasu si vypracovali ve 14. minutě hosté. Při rohovém kopu vyskočil nejvýše Folprecht, ale Laštůvka jeho tvrdou hlavičku vytáhl nad břevno.

Další Folprechtovu tečovanou ránu vykopl z brankové čáry obránce Zelený a Laštůvka si poradil i s Breiteho pokusem. Liberecký brankář Dúbravka zase bez větších problémů pochytal střely Budínského i Janečky.

Také ve druhém poločase Severočeši častěji drželi míč a dostávali se víc do zakončení. Markovičovu ránu z dobré pozice zblokoval Košťál, na druhé straně Budínský těsně minul spojnici tyče a břevna.

"Už v první půli jsme přežili dvě velké šance Liberce, který měl herně navrch, druhá půle už byla hlavně o bojovnosti. Do ní sklouzl i soupeř, což pro nás bylo dobře," uvedl kouč Karviné Jozef Weber.

V závěrečné dvacetiminutovce svěřenci Jindřicha Trpišovského sahali po vítězném gólu, ale Karvinou opět podržel bezchybný Laštůvka. Bývalý reprezentant zneškodnil Latkovu hlavičku a přízemní střelu Sýkory.

"Dokázali jsme si tady kombinačně vyhovět, škoda jen té koncovky. Je to pro nás zklamání, protože na výhru jsme určitě měli, na druhou stranu musím ocenit i výkon soupeře, který hrál nadoraz," podotkl Trpišovský. "Soupeř si vypracoval další šance, při kterých nás podržel Laštůvka. My jsme mohli Liberci nadělat větší problémy, kdybychom lépe řešili situace v předfinální a finální fázi. Na tom musíme zapracovat," doplnil Weber.

Liberec v nejvyšší soutěži neprohrál počtvrté za sebou a sérii bez inkasované branky prodloužil na 390 minut. Venku ale potřetí za sebou ani neskóroval.

MFK Karviná - Slovan Liberec 0:0

Rozhodčí: Jílek - Antoníček, Kubr. ŽK: Šisler - Navrátil. Diváci: 3220.

Karviná: Laštůvka - Holík, Košťál, Hošek, Zelený - Janečka, Šisler - Moravec, Budínský (73. Okleštěk), Eismann (83. Juřena) - Jurčo (52. Voltr). Trenér: Weber.

Liberec: Dúbravka - Coufal, Latka, Hovorka, Sýkora - Folprecht, Breite (66. Karafiát) - Bartl, Ševčík, Navrátil (63. Vůch) - Markovič (72. Da Silva). Trenér: Trpišovský.

Jozef Weber (trenér Karviné): "Dnes musíme brát i ten bod, protože Liberec disponuje obrovskou kvalitou a zvedat se po výbuchu s Teplicemi (1:4) zrovna proti takovému soupeři není vůbec jednoduché. Už v první půli jsme přežili dvě velké šance Liberce, který měl herně navrch, druhá půle už byla hlavně o bojovnosti. Do ní sklouzl i soupeř, což pro nás bylo dobře. I tak si soupeř vypracoval další šance, při kterých nás podržel Laštůvka. My jsme mohli Liberci nadělat větší problémy, kdybychom lépe řešili situace v předfinální a finální fázi. Na tom musíme zapracovat."

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Bylo nám jasné, že Karviná se po té sprše od Teplic bude chtít zvednout a odbojuje to. My jsme měli zhruba sedmdesát procent času míč v držení, ale to nám není nic platné, když alespoň ten jeden gól nedokážeme vstřelit. Musím uznat, že Karvinou hodně podržel gólman Laštůvka, který tam chytil pár jasných šancí. Dokázali jsme si tady kombinačně vyhovět, škoda jen té koncovky. Je to pro nás zklamání, protože na výhru jsme určitě měli, na druhou stranu musím ocenit i výkon soupeře, který hrál nadoraz. Ono to asi před tou výbornou kulisou ani jinak nešlo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy