Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Liberec oznámil setrvání opor, pod Ještědem budou pokračovat Gebre Selassie a Rabušic

Minimálně další sezonu přidá v dresu libereckého Slovanu bývalý reprezentační obránce Theodor Gebre Selassie. Pětatřicetiletý bek se rozhodl i po poradě s rodinou pokračovat v kariéře. Severočeský klub zároveň informoval, že kontrakt na příští ročník uzavřel také o tři roky mladší nejlepší střelec týmu v uplynulé sezoně Michael Rabušic.

Theodor Gebre Selassie v dresu Liberce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Gebre Selassie, který už v roce 2019 ukončil ze zdravotních a rodinných důvodů reprezentační kariéru, si nejprve musel sám ujasnit, jestli chce pokračovat s hraním na profesionální úrovni. "Poté jsem to konzultoval i s rodinou, jestli mi umožní pokračovat v hráčské kariéře. I tam jsme se shodli. Následně už to bylo jen o tom, zda dojde k dohodě s vedením a zda mě ještě trenér bude chtít a budu mít svůj přínos na hřišti i v kabině," vylíčil Gebre Selassie na klubovém webu.

Zkušený obránce má v lize na kontě 138 ligových utkání a osm gólů, z toho prvních devět startů v české nejvyšší soutěži si připsal v sezoně 2007/08 za Slavii. V reprezentaci přidal 54 zápasů a tři branky. Před deseti lety získal před odchodem do Bundesligy s Libercem titul a u toho byl tehdy i Rabušic.

Dvaatřicetiletý útočník a čtyřnásobný reprezentant má v lize na kontě 244 utkání a 53 gólů, v uplynulé sezoně jich dal jako nejpilnější liberecký střelec šest. V současnosti je na severu Čech už na třetím angažmá, jeho působišti byly i Brno, Jihlava, České Budějovice a také Verona.

"Já jsem samozřejmě chtěl ještě pokračovat, jsem přece jen o něco mladší než Theo. Už v průběhu jarní sezony mi trenér řekl, že o mě má zájem, což pro mě bylo podstatné. Asi k tomu přispělo, že jsem dal nějaké góly a zůstal celou sezonu zdravý," konstatoval Rabušic.

"Doufám, že klukům tady ještě pomůžu jak na hřišti, tak hlavně v kabině, kde je třeba udržet nějaký řád a pomáhat mladým hráčům, aby se zlepšovali a přispělo to k dobrým výsledkům celého týmu," pokračoval a Gebre Selassie dodal: "Jsem rád, že nás zkušených hráčů bude v kádru víc a budeme dál moct mladším předávat zkušenosti na hřišti i mimo něj."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články