Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liberec opět nevyhrál venku, na Dukle jen remizoval bez branek

Praha - Liberec potvrdil, že se mu proti Dukle příliš nedaří, neoblíbeného soupeře z Julisky neporazil ani popáté v řadě. Tentokrát Slovan odjel po bezgólové remíze z Prahy s bodem, byť mohl i vyhrát, stejně jako Dukla ale v druhém poločase nastřelil jen břevno. 

Utkání Slovan Liberec - Dukla Praha
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Já mám v sobě asi jediné zklamání, že nepadly branky. Jinak jsme sledovali zajímavé utkání se spoustou střel a možností na obou stranách," řekl trenér Liberce Jindřich Trpišovský. "Ale já jsem s naším výkonem spokojený. Až na prvních 20 minut jsme hráli ve velkém tempu, dokázali jsme v něm vydržet až do 90. minuty," dodal.

První zajímavější šanci si vytvořil až ve 20. minutě hostující Baroš, ale střelu z úhlu mu vyrazil brankář Rada. Na druhé straně Néstor zdálky mířil nepřesně. Liberec pak výrazně podržel Dúbravka, který zblízka reflexivně zneškodnil Hanouskovu hlavičku. "Nevyšlo to, protože neumím hlavičkovat. Těžko dostanu lepší příležitost, abych skóroval. Bohužel to zase nevyšlo. Budu na tom muset zapracovat a snad příště se to už povede," litoval záložník Marek Hanousek.

Dukla byla v závěru poločasu aktivnější, liberecký gólman si poradil s patičkou Tetoura a Bezpalcova rána skončila těsně vedle. Slovan si vypracoval jen pokus Breiteho, který nadvakrát zlikvidoval Rada. "Myslím, že jsme odehráli krásný, živý zápas. Prvních 20 minut jsme byli malinko živější a přesnější v kombinaci. Pak se to do přestávky poměrně srovnalo a první poločas byl remízově zasloužený," uvedl kouč Dukly Jaroslav Hynek.

Druhý poločas začal lépe Liberec a po dvou minutách Breite napálil břevno. Střídající Juroška mohl poslat Duklu do vedení šťastnou hlavičkou, jenže Dúbravka stihl míč vyškrábnout na roh. "Nevím, jestli jsem byl nejblíž, ale myslím si, že to tam mohlo padnout. Měli jsme i spoustu jiných šancí, na druhou stranu soupeř je měl taky. Ale těch vyloženějších jsme měli víc, škoda, že jsme aspoň jednu neproměnili," posteskl si středopolař Radim Breite.

Oba soupeři často zkoušeli zakončovat z větší a střední vzdálenosti. Vůchovu střelu vyrazil Rada, jeho protějšek Dúbravka zase vychytal Hanouska. Po rohovém kopu zamířil do břevna i domácí Néstor. V závěru měl zase převahu Liberec. Bartl sice obešel brankáře Pražanů, ale z úhlu už nestačil přesně zakončit. Aktivní Breite těsně před koncem vystřelil o kousek mimo.

Jaroslav Hynek (trenér Dukly): "Myslím, že jsme odehráli krásný a živý zápas. Prvních 20 minut jsme byli malinko živější a přesnější v kombinaci. Pak se to do přestávky poměrně srovnalo a první poločas byl remízově zasloužený. Ve druhém poločase určitě ke konci bylo vidět, že Liberec má v noze tempo Evropské ligy a kvalitu, nám malinko docházely síly. Na šance to ale bylo stejné a remízový zápas. Ale Liberec měl asi třikrát po nějaké delší době větší tlak u našeho pokutového území, nicméně my jsme to defenzivně zvládli velice dobře a tím pádem nám soupeř branku nevstřelil." Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Já mám v sobě asi jediné zklamání, že nepadly branky. Jinak jsme sledovali zajímavé utkání se spoustou střel a možností na obou stranách. Když to měla být remíza, mělo to skončit aspoň 2:2 nebo 3:3, aby padly nějaké branky a pro lidi to bylo zajímavé. Ale já jsem s naším výkonem spokojený. Až na prvních 20 minut jsme hráli ve velkém tempu, dokázali jsme v něm vydržet až do 90. minuty. Vytvořili jsme si šance, něco skončilo na břevně, něco nám vytáhl brankář Rada a některé situace jsme strašně špatně vyřešili. Vinou takové impotentnosti okolo pokutového území jsme se připravili o lepší výsledek, protože si troufnu říct, že jsme byli o maličko blíž vítězství než domácí. Ale tím to nechci snižovat, protože hráli také dobře." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články