Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec odmítá, že by při jejich zápasech s Bohemians rozhodčí často chybovali

S žádostí o vyřazení arbitrů Václava Štěrby a Jana Hurycha z listiny sudích pro profesionální soutěže organizované Ligovou fotbalovou asociací přišli v otevřeném dopise zástupci Bohemians, kteří chtěli trest i pro hlavního rozhodčího Martina Radinu. S tím ale nesouhlasí vedení fotbalového Liberce.

Severočechům se nelíbí především pasáž o opakovaných chybách sudích ve vzájemných duelech obou klubů. Slovan doma v sobotu zdolal "Klokany" 2:1, komise rozhodčích FAČR později uznala, že sudí v utkání chybovali.

Vršovický klub v otevřeném dopisu uvedl, že nešlo o první selhání rozhodčích v souboji těchto dvou týmů. To považují zástupci Liberce za nepřípustné.

"V kombinaci s dalšími pasážemi dopisu, v nichž se spekuluje o možném úmyslu poškodit Bohemians, tak nepřímo obviňují náš klub z možného pokusu o ovlivnění výkonu rozhodčích, potažmo výsledku, což naprosto striktně odmítáme," uvedl Slovan na svém webu.

Bohemians si stěžovali nejprve na situaci ze 73. minuty, kdy liberecký Matěj Chaluš zahrál před svou trefou v pokutovém území rukou. V závěru chyboval Radina v neprospěch Bohemians znovu, když za stavu 1:1 neodpískal penaltu za Chalušův faul na Martina Dostála při vzdušném souboji. Verdikt nezměnil ani po rychlé poradě s videorozhodčím Štěrbou. Obě situace později komise rozhodčích označila za chybně posouzené.

"Stanovisko komise rozhodčích k inkriminovaným situacím akceptujeme, ačkoliv na ně můžeme mít jiný názor. Nicméně pokud zástupci Bohemians uvádějí, že se jedná o nepřijatelná a neomluvitelná pochybení, rozhodně s nimi nesouhlasíme. Naopak souhlasíme s reakcí komise rozhodčích FAČR v tom smyslu, že tyto situace nebyly pro rozhodčí jednoduché na posouzení," uvedli zástupci Slovanu, kteří plné znění své reakce zaslali komisi a vedení LFA.

Komise rozhodčích žádosti Bohemians o vyřazení sudích nevyhověla a výši trestů pro rozhodčí kvůli dohodě s UEFA nezveřejnila. Stanovisko pražského klubu považuje za neadekvátní a požádala ligové kluby o víc respektu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články