Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec, nebo Mladá Boleslav. Kdo urve poslední místenku v pohárové Evropě?

Poslední zápas v sezoně mají před sebou fotbalisté Liberce a Mladé Boleslavi. Zápas, v němž se rozhodne o pátém klubu, který bude na podzim reprezentovat českou ligu v evropských pohárech. Domácí Slovan do něj půjde jako pátý tým nadstavbové skupiny o titul, hostující Středočeši coby vítězové skupiny o Evropu.

Utkání Liberec - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Klub zpod Ještědu je bezesporu favoritem. Před měsícem sice doma s Mladou Boleslaví remizovali 2:2, ale předtím ji v lize šestkrát po sobě porazil.

Trenéři Slovanu v posledním kole nadstavbové části v Plzni šetřili opory a kvalifikačnímu utkání obětovali souboj na dálku o čtvrté místo s Jabloncem. "V Plzni bychom i v nejlepším složení měli v těchto dnech malé šance i na remízu. Potřebovali jsme, aby si kluci psychicky odpočinuli," uvedl liberecký kouč Pavel Hoftych.

"Je to o jednom zápase - výhodou je, že my jsme si celoroční prací ukopali páté místo, zatímco Boleslav skončila po základní části desátá. Tím máme benefit domácího prostředí. Nedávno jsme s nimi hráli - rozhodne to, kdo bude mít více morálních i fyzických sil. Pevně věřím, že šťastnějším a veselejším týmem budeme my," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Bohemians 1905 - Mladá Boleslav

Mladá Boleslav stejně jako loni vyhrála skupinu o Evropu, kterou hrály sedmý až desátý tým po základní části. Středočeši nejprve vyřadili České Budějovice a poté Bohemians 1905. Před rokem dotáhli cestu za poháry vítězstvím 1:0 v Ostravě.

"Loni to bylo jiné - na jaře jsme našlápli, měli jsme kvalitní tým. Teď jsme se po zimních odchodech spíš dávali do kupy a naše forma gradovala až v závěru. To, že systém umožňuje bojovat o poháry (i z desátého místa), je samozřejmě příjemné. Ale musím se přiznat, že v zimě to pro nás priorita nebyla," řekl mladoboleslavský kouč Jozef Weber.

"Průběh jara byl hodně nestandardní a daleko od našich představ, přesto ho můžeme v závěrečném střetnutí ročníku završit úspěšně. Uděláme pro to maximum. Liberec hraje atraktivní fotbal, ale my jsme tam nedávno odehráli slušný zápas a remizovali," doplnil.

Rozhodující duel začne v 17:00. Na stadion vzhledem k trvajícím opatřením proti šíření koronaviru může nadále maximálně 5000 osob včetně všech aktérů utkání. Zhruba desetitisícový stadion Slovanu na tuto kvótu zdaleka nedosáhne, protože zaplněna může být jen čtvrtina hlediště.

Předpokládané sestavy:

Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Mikula - Mara, Hromada - Malinský, Beran, Zeman - Pešek.

Mladá Boleslav: Šeda - Douděra, Jakub Klíma, Tatajev, Křapka - Janošek, Túlio - Ladra, Budínský, Fulnek - Jiří Klíma.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články