Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Liberec musí napravovat zpackaný podzim, a tak jako první vstoupil do přípravy

Liberec – Liberecký Slovan zakončil podzimní část sezony na nelichotivé předposlední příčce, a i proto celek, jenž byl zvyklý bojovat o evropské poháry, jako první z prvoligových týmů zahájil přípravu na jarní část. První trénink absolvovala i nová trenérská dvojice Jiří Kotrba a Josef Csaplár, která pomalu začíná přemýšlet i o možných posilách.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec zahájil přípravu, noví trenéři přemýšlejí o posilách

Liberec se na prvním tréninku nesešel kompletní, někteří zahraniční hráči se připojí k mužstvu až v dalších dnech. A zatím nejsou k dispozici ani žádné posily, trenéři prý nejprve chtějí poznat mužstvo a pak až sáhnout k případným změnám v kádru.

"Pro mě není nejdůležitější, aby tady dneska nebo zítra byli noví hráči. Chci si udělat nějakou představu v dennodenním styku s hráči, chci si co nejrychleji udělat krátkou analýzu kádru. Je třeba najít nejproblémovější situace a případně sdělit vedení klubu, co by se mi nelíbilo, kde by nás tlačila bota," řekl Kotrba.

Už nyní ale Kotrba otevřeně přiznává, že Liberec určitě potřebuje posílit na dvou místech. "Je třeba najít vůdčí typ po Radku Kováčovi. Buď tady v kádru, nebo přivést hráče podobného ražení. To je jeden z nejdůležitějších úkolů," podotkl Kotrba. "Druhým postem je útok. Liberec v polovině zápasů nedal gól. Nechat to jen na dvou hráčích, to bychom pak byli hodně čitelní pro soupeře. Hráče vám zdvojí a vy jako trenér nemáte další alternativu," podotkl Kotrba  

Už nyní se začíná spekulovat o možných posilách. Jedním z hráčů, o které Liberec usiluje, je obránce a lídr druholigového Táborska Peter Mráz. "Na Petera jsem se ptal, ale s majitelem Táborska jsme se domluvili, že nechtějí oslabovat mužstvo, takže momentálně to není téma. Peter je jedna z mnoha variant, ale některé jsou i před ním," uvedl šestapadesátiletý trenér.

Na posílení prý ale trenéři nespěchají. "Kdyby měl přijít zkušený hráč, klidně může až na poslední část přípravy. Zkušení hráči se rychle adaptují. Nezmatkuji, když mi někdo nepřijde na první, druhý nebo třetí trénink. Jsem v klidu. Chceme přivést opravdu kvalitního hráče, aby nám pomohl," dodal Kotrba. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články