Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Liberec má posilu z Nitry, trenér Hoftych věří, že bude přínosem

Posilu získali fotbalisté Liberce. Ambiciózní celek se dohodl se záložníkem Michalem Faškou. Severočeši získali šestadvacetiletého slovenského ofenzivního středopolaře jako volného hráče poté, co neprodloužil končící smlouvu v Nitře. Slovan o tom informoval na svém webu.

Kouč Liberce Pavel Hoftych
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Nejvíc nás momentálně tlačí bota ve středu hřiště a v útoku. Michal už je zkušený hráč, má výbornou kopací techniku, umí dávat góly, což potvrdil i v Nitře. Dokáže hrát na více postech, kromě středu zálohy teď hrával i na hrotu. Věříme, že bude schopný se rychle adaptovat na naši ligu, přidat ještě víc důrazu v osobních soubojích a bude pro nás přínosem," uvedl liberecký trenér Pavel Hoftych.

Faško už českou ligu krátce hrával na jaře 2019 v Karviné. Nastoupil k devíti duelům nejvyšší soutěže, nejdůležitější okamžik si ale schoval do baráže proti Jihlavě, které dal gól v odvetě a zajistil tím Slezanům udržení mezi elitou.

Faško hrával také za Banskou Bystrici, Ružomberok, švýcarský Grasshopper Curych a německý Braunschweig. V 17 zápasech podzimní sezony slovenské ligy si připsal osm branek a tři asistence.

K týmu Liberce se Faško kvůli koronaviru připojí v příštím týdnu. "Vzhledem k aktuální situaci, která se dotkla i mě, jsem se od 28. prosince ocitl v karanténě. Trénuji individuálně každý den, protože nemám absolutně žádné příznaky. Určitý čas budu potřebovat na adaptaci, neboť přicházím do nového kolektivu a nového klubu. Hlavně mě mrzí, že jsem se k týmu nemohl připojit už na soustředění v Turecku," uvedl Faško.

"Myslím, že kvalita české ligy je o něco větší než ve slovenské lize. Moc jsem toho popravdě v Karviné neodehrál, takže o to víc se budu chtít prosadit teď," dodal bývalý slovenský mládežnický reprezentant.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články