Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Liberec a Jablonec čeká nově boj o Krále Ještědu

Liberec – Fotbalové derby mezi severočeskými sousedy Libercem a Jabloncem obohatí od nedělního 41. souboje rivalů v rámci samostatné české ligy nová tradice. Pokud jeden z týmů prestižní zápas ovládne, získá putovní skleněnou trofej a bude se honosit titulem "Král Ještědu". Podještědské derby uzavře v neděli program 13. ligového kola. Přímý přenos od 15:20 odvysílá ČT sport, náš web z utkání přinese podrobnou on-line reportáž.

Podještědské derby mezi Libercem a Jabloncem
zdroj: ČT sport

Nad soubojem, který oficiálně ponese název Podještědské derby, bude mít záštitu hejtman Libereckého kraje Martin Půta, jenž přislíbil účast na jednotlivých zápasech. Z jeho rukou pak vždy vítězný tým převezme novou trofej.

Součástí projektu je i nové logo k Podještědskému derby, na němž jsou zobrazeny symboly Liberce i Jablonce a vrcholu hory Ještěd, která se tyčí nad oběma městy. Vše doplňuje slogan "Jedna hora. Jedna řeka. Dva kluby. Derby!".

Sport
zdroj: ČT4

"Ten zápas je vždy úplně jiný než ostatní, je to prostě derby. Jak fanoušci, tak my budeme chtít ten zápas zvládnout a vyhrát," řekl liberecký kapitán Jiří Fleišman.

Jablonec nevyhrál ani v jednom z 20 ligových duelů na hřišti Liberce, ale v neděli by rád prokletí na stadionu U Nisy prolomil. "Doma se nám vyhrát podařilo, ale u nich ještě ne. Takže uděláme vše pro to, abychom tam konečně uspěli," uvedl s šesti brankami nejlepší jablonecký střelec Filip Novák, který kvůli zranění chyběl v uplynulém duelu s Teplicemi (4:2). 

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec se utká s Jabloncem v Podještědském derby
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články