Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
OH Paříž 2024

Lepší přípravu na Ballkani jsme mít nemohli, řekl Šulc po výhře ve Zlíně

Slušně rozjetý je plzeňský fotbalista Pavel Šulc. Během pěti minut dal ve Zlíně dva góly a když se k tomu připočte přihrávka na úvodní gól Chorého, měl velkou zásluhu na rekordní výhře 7:1. Je rád, že se Viktoria výborně naladila na start skupinové fáze Evropské konferenční ligy.

Pavel Šulc
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Svěřenci trenéra Miroslava Koubka ve čtvrtek přivítají na evropském poháru kosovský tým Ballkani. "Lepší přípravu jsme si asi nemohli přát, ale na evropské scéně to bude něco úplně jiného," řekl dvaadvacetiletý ofenzivní záložník po zápase.

Přitom začátek utkání nenapovídal tomu, že by si Plzeň měla připsat vůbec nejvyšší venkovní ligové vítězství v historii. "Nesebrali jsme tam odražený balon, Zlín kopal roh a měl velkou šanci otevřít skóre. Naštěstí jsme dali gól my a pak rozhodla ta červená," uvedl Šulc.

V hektickém úvodu hlavičku Martina Cedidly zlikvidoval plzeňský brankář Jindřich Staněk, poté jeho spoluhráč Tomáš Chorý otevřel skóre a domácí Jakub Černín dostal v sedmé minutě červenou kartu.

"Bylo znát, že Zlín hrál v deseti, snažili se více presovat přes křídla, my jsme měli ve středu hřiště více prostoru. Rozhodl náš třetí gól krátce poté, co Zlín snížil na 1:2," pojmenoval Šulc rozhodující moment.

Po hattricku v Českých Budějovicích ve čtvrtém kole se mladý záložník prosadil dvakrát během pěti minut. "Za každý gól jsem rád, ale musím zůstat nohama na zemi, hlavní je úspěch týmu," prohlásil bývalý reprezentant do 21 let.

Šulc v minulém ročníku vstřelil za Jablonec ve dvaatřiceti utkáních pět ligových gólů, což je jeho sezonní maximum, nyní tuto porci stihl vyrovnat už za osm kol a pět odehraných zápasů. "Žádný cíl v počtu vstřelených gólů si nedávám, chci být úspěšný hlavně s týmem. Jsem rád, že mi to tam padá, pokud mám nějaký cíl, tak být v lize co nejvýše," poznamenal.

Podle něj pomohla k pohodě v plzeňském týmu i reprezentační přestávka. "Dobře jsme potrénovali, víkend jsme měli volný. Teď jsme sem jeli se šňůrou devíti vítězných zápasů za sebou. Věděli jsme o tom a jsme rádi, že jsme to zaokrouhlili na deset," dodal Šulc.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články