Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Ledecký dvěma góly vystřelil Budějovicím výhru nad Bohemians

Dlouho to vypadalo, že nejlepší střelec loňské sezony druhé nejvyšší soutěže, David Ledecký, v první lize střílet branky neumí. V minulém kole však budějovický útočník poprvé skóroval a tentokrát, v duelu proti Bohemians 1905, se Ledecký trefil hned dvakrát. Především jeho zásluhou tak Budějovice zvítězily na domácí půdě nad Klokany 3:2.

Sport
zdroj: ČT4

České Budějovice poprvé v sezoně zařadily do základní sestavy brankáře Křížka, který hned v 10. minutě předvedl vynikající reflex. Záviška se ocitl na penaltě sám, ale jeho střelu Křížek vyrazil nohou. "Podržel nás hodně. Byla to důležitá chvíle a musím říct, že byl jedním z důležitých strůjců dnešního vítězství," řekl českobudějovický trenér David Horejš.

Jihočeši v tu dobu už mohli vést, jenže Ledecký ve 4. minutě ve velké šanci selhal. Českobudějovický útočník však o chvíli později ve své druhé příležitosti uspěl. Po rohu si naběhl na první tyč a hlavou lehce líznul míč, jenž zapadl do branky. Ve zbytku poločasu Jihočeši kontrolovali hru a drželi soupeře daleko od své branky.

Po přestávce Dynamo navíc přidalo druhý gól, když se trefil Schranz. Bohemians působili relativně neškodně, ale v 67. minutě se dostal k odraženému míči Bartek a napálil jej pod břevno. Snížení hosty probralo a Jihočechy očividně znervóznilo. Bohemians soupeře zatlačili a v 76. minutě měli velkou šanci. Po akci Nečase Milan Havel obešel i brankáře Křížka, ale branku přestřelil.

České Budějovice přežily pro ně kritické minuty a v závěru z brejku definitivně rozhodly. Střídající Mršič z pravé strany přihrál Ledeckému, jenž se trefil v zápase podruhé. Konec zápasu ještě zdramatizoval Rada, jenž snížil na rozdíl jednoho gólu, ale Jihočeši vítězství udrželi.

"Dneska to pro nás byl důležitý zápas. Pokud bychom vyhráli, dostali bychom se do středu tabulky a měli bychom větší klid. Bohužel se nám to nepovedlo," řekl trenér Bohemians Martin Hašek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články