Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Laťku jsme si nastavili hodně vysoko. Chceme dál tvrdě pracovat, hlásí Svědík

Na dvou frontách vstoupí do nové sezony fotbalisté 1. FC Slovácko. V nejvyšší soutěži budou obhajovat nejlepší umístění v klubové historii, kterým je čtvrté místo, a už ve čtvrtek zahájí nově vzniklou Evropskou konferenční ligu. Konkrétně ve druhém předkole na půdě bulharského Lokomotivu Plovdiv.

"V uplynulé sezoně jsme si nastavili laťku hodně vysoko. Naším cílem je dál tvrdě pracovat a být v tabulce co nejvýš, což je samo o sobě velký úkol, ale konkrétně to neupřesním," řekl trenér Martin Svědík.

Ve čtvrtek čeká jeho svěřence sezonní premiéra v Plovdivu. "Druhý tým bulharské ligy má svou kvalitu, ale já nepatřím k trenérům, kteří dopředu rozebírají soupeře," doplnil kouč, jenž s mužstvem nabere směr Bulharsko ve středu dopoledne. Otazník visí nad lehce zraněným Milanem Petrželou.

Dobrému vstupu do sezony uzpůsobil Svědík celou přípravu. Na soustředění ve Slovinsku volil soupeře, jehož styl by se mohl nejvíce blížit hře Lokomotivu. "Soustředění bylo vynikající, splnilo svůj účel a teď to musíme potvrdit i v ostrém startu do ligy," připomněl sedmačtyřicetiletý stratég nedělní duel v Liberci.

Kádr Slovácka opustil útočník Jan Kliment, který po vypršení smlouvy odešel do Wisly Krakov. Je to ale jediný odchod, protože na zahraniční angažmá nakonec nezamířil stoper Stanislav Hoffman.

Nejvýraznější posilou je hostování libereckého brankáře Filipa Nguyena, jenž by měl být oporou. Z Baníku Ostrava přišli Daniel Holzer a Ondřej Šašinka, který už ve Slovácku hrával. "Na obou je znát, že na jaře moc nehráli a chce to ještě čas, aby se zapracovali do sestavy," uvedl Svědík.

Příprava bez přemožitele

V přípravě sehrál jeho tým šest zápasů, a to bez porážky: pět vyhrál a jednou remizoval. "Příprava se nehodnotí podle výsledků, ale podle výkonů. Takže i po vyhraném zápase můžete hráčům něco vytknout a říct: Měli jsme rezervy. Liga a pohár bude úplně jiný sport," dodal kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články