Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Laňka je podezřelý z uplácení zápasů a v Teplicích už netrénuje

Z áčka do béčka a teď úplně mimo hru. Takový sešup zažívá fotbalový univerzál Denis Laňka v Teplicích, jejichž vedení mu nyní zatrhlo i přípravu s B-týmem a hrozí mu ukončení slouvy. Čtyřiadvacetiletého hráče totiž prošetřuje etická komise FAČR kvůli podezření, že si v létě 2020 nechal slíbit či přijal úplatek a také se pokusil ovlivnit výsledek utkání. Pokud se disciplinární přečin potvrdí, severočeský klub s Laňkou rozváže smlouvu.

Etická komise v pondělí zahájila s Laňkou řízení pro podezření, že si během angažmá ve Vyšehradu nechal slíbit či případně přijal úplatek v souvislosti se zápasem s Prostějovem z července 2020 a že se o necelý měsíc dříve pokusil ovlivnit i druholigové utkání proti Jihlavě.

Fotbalista se poté vrátil do Příbrami, odkud vloni v létě přešel do Teplic. V severočeském celku si připsal osm ligových startů, závěr podzimu dohrál v třetiligovém "béčku". Tepličtí mu na startu zimní přípravy oznámili, že si může hledat nové angažmá, hráč trénoval s B-týmem.

"K událostem, které etická komise vyšetřuje, došlo před příchodem do našeho klubu. Jsme z nich však velmi negativně překvapeni, odporují nejen disciplinárnímu řádu FAČR, ale také disciplinárnímu řádu a etickému kodexu našeho klubu, které jsou součástí všech hráčských smluv," uvedl teplický klub na svém webu.

"Do rozhodnutí etické komise proto Laňka nebude součástí tréninkového procesu žádného týmu FK Teplice, a to ani B-mužstva, se kterým zahájil zimní přípravu. V případě, že by se dané skutky prokázaly, bude hráči okamžitě ukončena jeho smlouva s FK Teplice," doplnil klub.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články