Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Lafata: Remíza s Duklou je pro nás malé vítězství

Jablonec - Znovu spasil tým jabloneckých fotbalistů, a přestože dnes gólem ve třetí minutě nastaveného času zajistil "jen" remízu 2:2 s pražskou Duklou, útočník David Lafata bodem vůbec nepohrdl. Sám se už smiřoval s tím, že Jablonec před vlastními fanoušky vyjde naprázdno. Pro Lafatu je příjemným bonusem i fakt, že se Severočeši po devíti kolech i díky vydřené remíze s Duklou dostali zásluhou lepšího skóre před Plzeň do čela ligy. I když to prý nyní mnoho neznamená.

Lafata po hektickém závěru duelu s Duklou netajil, že Jablonečtí i bod na domácím hřišti musí brát. "Pro nás je to dnes takové malé vítězství. Kdyby nás Dukla ze svých šancí potrestala dřív, v závěru už nebylo o co hrát. Bod musíme jednoznačně brát, měli jsme velké štěstí," řekl Lafata, který dal sedmý letošní gól.

Nejlepšímu ligovému kanonýrovi minulých dvou sezon zatrnulo, když Dukla ve druhé půli měla k dispozici penaltu a pak i velkou šanci Bergra. Zahozené příležitosti Pražanů byly podle Lafaty klíčovým okamžikem zápasu. "Když kopali penaltu, napadlo mě, že je pořád dost času s tím něco udělat. A když nedal Berger, tak jsem si říkal, že bychom je mohli vytrestat. A povedlo se to. Oni hazardovali s tím, že nedali třetí gól, a nevyplatilo se jim to. I takový je fotbal. Zase platilo nedáš - dostaneš. Oni toho dnes zahodili fakt hodně," líčil Lafata.

Závěr zápasu mu sice přinesl radost, ale Jablonec podle něj může hodně mrzet, že doma často ztrácí body. V posledních zápasech podlehl Spartě a připsal si remízy s Příbramí a dnes s Duklou. "Doma se nám nedaří podle představ. Zvlášť dnešní druhý poločas byl z naší strany velmi špatný. V minulých sezonách to bylo naopak, spíš jsme ztráceli venku, letos se to otočilo. Je potřeba, abychom to nějak vyrovnali," uvedl Lafata.

I tak jej těší, že Jablonec po devíti kolech vede tabulku. I když jen díky lepšímu skóre před Plzní. "Chtěli jsme jít na první místo a je příjemné, že se to povedlo. Ale také je škoda, že jsme neodskočili trochu víc. Nahoře to je vyrovnané. Vypadá to, jako by nikdo první místo ani nechtěl," připomněl, že žádný z týmů první čtyřky v devátém kole nedokázal zvítězit.

Podle Lafaty je ale brzy na dohady, zda Jablonec může trvale atakovat čelné pozice, i když je odehrána téměř třetina ligy. "Zatím je na to pořád brzo. Kdyby tabulka takhle vypadala i po třicátém kole, bylo by to něco jiného," uvedl. Trenér Václav Kotal prý hráče nabádá, ať sledují zápasy a výsledky konkurenčních celků. "Trenér si přeje, abychom se dívali i na ostatní zápasy. Já tedy doma spíš s dětmi koukám na pohádky, ale vím, jak to v tabulce nahoře vypadá," dodal Lafata s úsměvem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články