Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kúdymu věříme, řekl Kuchta. Kouč Trpišovský přidal: V Glasgow to byl nejhorší zážitek ve fotbale

Fotbalisté Slavie ocenili, jak obránce Ondřej Kúdela zvládl dnešní zápas 24. ligového kola s Opavou poté, co ho během čtvrteční odvety osmifinále Evropské ligy v Glasgow nařkl záložník Rangers Glen Kamara z rasismu. Pražané za svým stoperem jednoznačně stojí a nepochybují o tom, že se žádné rasistické urážky nedopustil.

"Kabina drží pohromadě. Samozřejmě, že Kúdymu věříme, držíme spolu. Je vidět, jaký je to profík, protože to dnes v klidu zvládnul, i když byl okolo něj šrumec. Je to zkušený kluk, mám ho hrozně rád. Nepřeju mu nic špatného. Zvládnul to, což ukazuje, jaký to je hráč. Jsme rádi, že ho máme," řekl po výhře 4:0 slávistický útočník Jan Kuchta.

Trenéři neváhali, zda Kúdelu po čtvrtečních událostech postavit. Čekali jen na to, jak na tom bude zdravotně po útoku Kamary, který ho po zápase ve Skotsku napadl a pěstmi zbil v tunelu ke kabinám.

"Hned jsme říkali, že pro něj bude nejlepší být hned zpět na hřišti. Čekalo se jen na jeho zdravotní stav, po útoku byl první den dost otřesený. V pátek odpoledne říkal, že by chtěl hrát, když mu to jeho zdravotní stav umožní. Takže jsme byli hned rozhodnuti. Za sebe jsem rád, že byl schopen po všech těch věcech, které se staly, se na utkání zkoncentrovat a odehrát ho," uvedl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Pražané se snažili na dohru zápasu s Rangers příliš nemyslet. "Jsem strašně rád za kabinu a lidi, kteří tu jsou. Samozřejmě není to jednoduché, ty tři dny byly hodně hektické. Snažíme se o tom mluvit co nejmíň a moc nevnímat ty věci, které se dějí venku. Jsem strašně rád, jak tým funguje. Přes všechny ty události, které se staly, bylo vidět, jak byl koncentrovaný," ocenil Trpišovský.

Zpětně považuje scény z Glasgow za nejhorší zážitek v kariéře. Nejprve po hodině hry musel po likvidačním zákroku na hlavu střídat slávistický brankář Ondřej Kolář, který má zlomeninu v obličeji. V závěru utkání Kamara nařkl Kúdelu poté, co mu hostující hráč cosi pošeptal, z rasistické urážky a pak přímo před zraky Trpišovského finský záložník tmavé pleti slávistického zadáka zbil.

"Pro mě je nepochopitelné, co se tam stalo. Asi 50 minut po zápase jsme byli požádáni trenérem Rangers (Stevenem Gerrardem) o schůzku s tím, že chtějí situaci vyřešit za účasti UEFA. Když jsme přišli do tunelu na schůzku, nepadlo jediné slovo, Kamara se vrhnul na Kúdelu pěstmi a pak utekl. Byl jsem dva metry od toho. Myslel jsem si, že na schůzce padne něco ohledně zranění Ondry Koláře nebo ohledně nesportovního zákroku na Honzu Kuchtu. Co jsem tam pak viděl, byl pro mě nejhorší zážitek ve fotbale," řekl Trpišovský.

"Napadnout hráče pěstmi 50 minut po zápase... A hlavně ten zákrok na Ondru Koláře. Takový zákrok je jen v bojových sportech a tam ti hráči jsou na to ještě připravení, nemají kopačku. Sportovně postoupil lepší tým. Je obrovský rozdíl, když porovnáme, jak vzali vyřazení v Leicesteru a tady. V Leicesteru jsme vyhráli 2:0, realizační tým si s námi podal ruce. Bylo vidět, že umějí prohrávat. Tady to byl pravý opak. Tyhle věci, ty útoky na Koliho, Kuchtiče a Kúdyho to zpětně hodně kalí," dodal Trpišovský. Slávisté už v pátek podali na Kamaru za napadení trestní oznámení.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články