Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kúdela: Rozhodčí mi přišel nervózní. Ale to nás neomlouvá, měli jsme to zvládnout

Kapitán Slavie Ondřej Kúdela sice v nastavení šlágru druhého kola nadstavby proti Plzni poslal domácí z penalty do vedení, ale Západočeši nakonec také z pokutového kopu vyrovnali na 1:1 a před Pražany udrželi dvoubrankový náskok v čele tabulky. Pětatřicetiletému obránci se příliš nelíbil výkon polského rozhodčího Bartosze Frankowského, který mu na hřišti připadal nervózní, ale vinu za ztrátu bodů dával výhradně úřadujícím mistrům.

Ondřej Kúdela
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

V 19. minutě už se Kúdela chystal na penaltu po zákroku brankáře Jindřicha Staňka na Stanislava Tecla, ale Frankowski ji po konzultaci s videorozhodčím a osobní kontrole na monitoru zrušil.

V první minutě nastavení už pokutový kop nařízen ve prospěch Slavie byl a Kúdela ho proměnil. Na druhé straně ale těsně před koncem vyrovnal také z penalty Jean-David Beauguel. Závěr šlágru tak v Edenu provázely velké emoce na hřišti, na střídačkách i v hledišti.

"Emoce k tomu patří. Chtěli jsme zvládnout takhle důležitý zápas vítězně, bohužel se nám to nepodařilo. U první penaltové situace upřímně ani nevím, co se tam hledalo, protože jsem byl daleko a neviděl jsem to. Trvalo to dlouho. Už jsem měl možnost to zhlédnout a za mě to byla penalta. David (Jurásek) tam šel hlavou, a kdyby neuhnul, tak by mu Beauguel kopnul do hlavy," řekl Kúdela.

Podle něj naopak zákrok Oscara Dorleyho na plzeňského náhradníka Matěje Trusu penaltový nebyl.

"Vypadá to, že budu negativní, ale rozhodčí měl už prostě píšťalku v puse a věděl, kde se balon nachází a co asi chce udělat. Já mu do hlavy nevidím. Těžko to z mého pohledu hodnotit, ale já si myslím, že to nebyla penalta. Zaráželo mě, že už věděl, měl to potvrzené od VARu, že je to penalta, najednou to bylo rychlé, předtím se to hledalo," upozornil slávistický stoper.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Slavia - Plzeň

"Samozřejmě teď kolem toho bude spousta vášní. Myslím, že i celkově, jak rozhodčí vedl zápas, tak to bylo zvláštní. Nevím, jestli je toto složení optimální, to je asi otázka na pana (předsedu komise rozhodčích Radka) Příhodu, jak to chce uchopit," přidal Kúdela.

Nechtěl se však cítit poškozený. "Když řeknu poškozený, tak se bude říkat, že v uvozovkách brečíme. Bylo na tom rozhodčím celkově v zápase vidět, že je takový nervózní. Zbytečně moc vstupoval do hry. Před zápasem nám něco řekl v kabině, že se bude snažit pískat normálně, ale pískal všechno. To nás ale neomlouvá, my jsme to měli zvládnout," uvedl Kúdela.

Na penaltu si věřil. "Je pravda, že jsme před zápasem určení. Jsem mezi několika hráči. Já si věřil, stejně jako předtím. Byl jsem sice překvapený, že ta první nebyla, ale člověk to musí hodit za hlavu, soustředit se a jít dál. U druhé penalty už byl na hřišti Provi (Lukáš Provod), který taky předtím penaltu proměnil. Já jsem řekl, že to vezmu na sebe. Jsem na hřišti nejzkušenější a věřil jsem si. Není to jednoduchá situace, důležitý moment, ale nejde o život. Stejně to skončilo remízou," prohlásil Kúdela, který hned po gólu ukazoval spoluhráčům papír, který dostal z lavičky. "Byly to pokyny od trenérů ke změně rozestavení," vysvětlil.

Slavia zůstává tři kola před koncem sezony stále druhá o dva body za Plzní. "Nezbývá nám nic jiného než všechno vyhrát. Nemá smysl kalkulovat, máme před sebou tři zápasy, ty budeme chtít vyhrát a uvidíme, jak si povede soupeř. Věděli jsme, že když vyhrajeme čtyři zápasy, tak se nebudeme muset dívat za sebe, ale teď to má Plzeň ve svých rukou a my budeme čekat na jejich zaváhání," dodal Kúdela.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články