Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Kúdela bránil Hazarda a říká: Slavia? Nejlepší klub, kde mohu v Česku být

Ve Slavii je od loňského ledna a výkony ho ve dvaatřiceti letech letos vynesly až do národního týmu. Ondřej Kúdela si ve čtvrtek připsal na triko další zkušenost, když vyběhl v dresu sešívaných na trávník na Stamford Bridge a s týmem nakonec ve čtvrtfinále Evropské ligy proti Chelsea těsně padl 3:4. "Neskutečně jsem za to rád, kde jsem teď - ve Slavii, nejlepším klubu, kde mohu v Česku být," říká stoper, který měl právě v Londýně na starost bránění jednoho z nejlepších hráčů planety Edena Hazarda.

Kúdela se do sestavy Slavie vrátil po dvouzápasové pauze a od Jindřicha Trpišovského, který si ho začátkem roku 2018 vytáhl spolu s dalšími hráči z libereckého Slovanu, dostal za úkol bránit Hazarda. Na dálku se mu pak Kúdela omlouval, že ho několikrát nechtěně fauloval.

Byl každopádně rád, že se Pražané po špatném prvním poločase nakonec rozloučili s evropskými poháry důstojnou porážkou 3:4. "Moc jsem si vážil toho, že můžu hrát takovýhle zápas. Vždyť jsme hráli o postup do semifinále. Samozřejmě  hrát na Edena nic příjemného nebylo. Několikrát jsem mu nechtěně šlápnul na nohu, fakt blbě. V duchu jsem si říkal: chudák. S balonem si dovolí neskutečné věci, má prostě sebevědomí," řekl Kúdela.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Extra

"Pro nás jsou to obrovské zkušenosti. Ukázali jsme si, že i my můžeme hrát dobrý fotbal proti takhle velkým týmům. Nechtěli jsme jim to dát zadarmo. Jejich individuální kvalita byla někde jinde, postoupili zaslouženě. Kvůli těmto zápasům se fotbal hraje, musíme si z toho vzít to nejlepší," dodal Kúdela, který své dvaatřicáté narozeniny oslavil letos v březnu na trávníku při svém vůbec prvním startu za seniorskou reprezentaci.

A hned v přáteláku proti věhlasné Brazílii. "Jsem rád, že to přišlo. Nijak jsem nedoufal v to, že by to nemělo vyjít. Bral jsem to tak, jak to je. A že to přišlo až teď, o to je to hezčí. Mám radost. Předtím si člověk mohl myslet, že výkony byly takové, aby se do reprezentace dostal. Ale ve fotbalovém životě se to nějak vyvíjí a u mě to přišlo teď," řekl Kúdela.

Nervozitu si prý nepřipouštěl. I z toho důvodu, že národní tým hrál s Brazílií v jeho domovském Edenu. "Bral jsem to jako jakýkoli jiný zápas. Byla to radost a úspěch pro všechny, že se tady mohli Brazilci ukázat. Pro mě bylo příjemný, že jsem si mohl zahrát. Navíc znám z Edenu každý kousek. Jen škoda, že atmosféra nebyla taková, jakou by si to utkání zasloužilo. Lidi možná nevěděli, co čekat. I přesto jsme si to myslím užili," řekl Kúdela.

Kouč Slavie Jindřich Trpišovský
zdroj: REUTERS autor: Marcelo del Pozo

Doma má stříbrnou medaili z mistrovství světa hráčů do 20 let z roku 2007 v Kanadě. Češi tehdy nestačili na Argentinu 1:2. Od té doby odehrál Kúdela v české lize více než 250 zápasů.

"To byly neskutečné zážitky, euforie, prostě co my jsme tam dokázali... Nemůžu a ani nechci něco zapomenout. Všechno si tam sedlo, jak mělo, a nakonec jsme došli až do finále. Jako mladý kluci jsme poznali něco velkýho, neskutečné množství zážitků, a to se z hlavy nevymaže," vzpomínal v pořadu Fotbal Extra Kúdela, který kariéru začínal ve Slovácku. Působil i ve Spartě, Mladé Boleslavi a Liberci.

Až přišla od kouče Trpišovského, s nímž se dobře znali, nabídka na přesun do Slavie. "Někdo z kluků vystřelil dřív, někdo později, ale každému se ta kariéra nějak vyvíjela. Za Slavii jsem neskutečně rád. Podařil se nám úspěch v evropských pohárech. Máme tam neskutečný zápasy, který se prostě těžko napíšou. I ve světě by se to takhle nevymyslelo," řekl Kúdela, který byl po Chelsea i u prohry Slavie na půdě Zlína. Sešívaní na tamní Letné překvapivě padli těsně 0:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články