Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kuchtova neproměněná penalta stála Slovácko bod. Neměl jsem se do toho cpát, říká

Poté, co byl útočník Slovácka Jan Kuchta faulován, se odvážně přihlásil na penaltu i přes nepsané pravidlo, že takový hráč penaltu kopat nemá. Jedenadvacetiletý fotbalista, který do zápasu zasáhl až v poslední půlhodině, pak pokutový kop neproměnil, když brankář Liberce Filip Nguyen směr střely vystihl a míč vyrazil. Slovácko prohrálo se Slovanem 0:1 a už z pátého domácího zápasu nemá ani bod.

Jan Kuchta
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Na penaltu jsem si věřil. Neproměnil jsem ji a týmu pokazil zisk bodu. Svět se nezhroutí. Jedu dál," řekl novinářům po utkání Kuchta, kterého po Petrově centru srazil před střelou jeden z obránců Liberce v trestném území.

"Byl jsem popostrčený, nevím kým. Teorii, že faulovaný hráč nemá kopat penaltu, považuji za říkadla. Na to moc nevěřím. Dal jsem ve Slovácku tři góly. Jsem útočník, tak bych měl branky střílet," uvedl Kuchta, který si až po zahozené penaltě uvědomil svou chybu.

"Vybavilo se mi, že Vlasta Daníček už dal dva góly z penalt. Tak jsem se do toho neměl cpát a situaci mu přenechat," dodal útočník Slovácka, který vidí příčinu výsledkového propadu Slovácka ve špatné produktivitě. 

"Po naší výhře v Příbrami jsem dnešní prohru nečekal. Je hrozné, jaké příležitosti zahodíme. Bylo to o tom, kdo dá první gól. Ve druhém poločase jsme soupeře hnali. Ale bez výsledku," tvrdí Kuchta, podle nějž nebylo důležité, že byl v hledišti nový trenér Slovácka Martin Svědík. "My jsme na trávníku od toho, abychom hráli. Co se děje v zákulisí, mají na starosti jiní lidé. Nevnímal jsem, že nás má převzít nový trenér," přiznal.

Od trenérské změny očekává nový impulz. "Možná po nás bude chtít jiné věci. A my se s jeho myšlenkami ztotožníme," řekl Kuchta. Slovácko si navzdory prohře udrželo čtrnácté místo v tabulce. Dopomohla k tomu prohra Dukly Praha a Karviné.

"Mohli jsme vyskočit na jedenácté místo. Což jsme dnešní prohrou zase prošvihli," posteskl si Kuchta, který nyní upírá naději ke čtvrteční pohárové odvetě v Liberci. "Pokud by se nám podařilo udělat dobrý výsledek, tak bychom na dnešní zápas zapomněli a připravili se na utkání s Baníkem Ostrava," dodal Kuchta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články