Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kuchta: Tyhle góly přitahuju, šancí na hattrick bylo dost

Jen těsně nedosáhl na svůj druhý hattrick v první lize. Čtyřiadvacetiletý útočník Jan Kuchta dal v utkání 9. kola nejvyšší soutěže proti Hradci Králové během úvodních 50 minut dvě branky a poté dvakrát zaútočil na třetí trefu, pokaždé ale narazil na střídajícího gólmana "Votroků" Patrika Vízka. Kuchta byl i tak rád, že obhájce titulu zvítězil 4:1 a úspěšně se naladil na nadcházející náročný týden.

Slavící Jan Kuchta
zdroj: ČTK

"Šancí na hattrick bylo dost. Mrzí mě určitě ta první šance (za stavu 3:0). Byl jsem sám před brankářem a zkusil to narvat. Řešil jsem to špatně. Při druhé situaci jsem byl trošku v záklonu, stál jsem tam, nebyl jsem rozběhnutý. Ale taky se to dalo trefit. Kdybych to dal do země, měl by s tím brankář více problémů," řekl Kuchta.

Skóre otevřel už v sedmé minutě snadnou dorážkou do sítě poté, co brankáři Hradce Vilému Fendrichovi, který v poločase kvůli zranění střídal, vypadl z rukou míč po lehkém centru. "Tohle jsem prostě já, takovéhle góly asi nějak přitahuju," uvedl s úsměvem Kuchta. "Ale jsem za ně rád. Dnes jsem jich mohl vstřelit víc než dva, ale zase jsme vyhráli vysokým rozdílem, pomohl jsem mužstvu. Takže jsem spokojený," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Slavia - Hradec Králové

Podruhé se prosadil v 50. minutě po přihrávce od Lukáše Masopusta. "Viděl jsem Masa, jak nabíhá za obranu. Posunul jsem mu to a on mě pak krásně našel. Byl jsem tváří v tvář brankáři, zachoval jsem klid a dal jsem to podél něho. Takhle jsem měl řešit i další svoje situace a nezůstalo by jen u dvou gólů," poznamenal Kuchta, který ještě v první půli za stavu 1:0 neproměnil únik.

Mrzelo ho, že slávisté neudrželi nulu a v 90. minutě po rohu inkasovali. "Jediná kaňka zápasu je to, že jsme ho neuhráli s čistým kontem. Zase jsme v závěru dostali gól. Ale jinak jsme rádi za tři body," pochvaloval si Kuchta.

Jeho tým čeká náročný týden. Nejprve ve čtvrtek v Evropské konferenční lize nastoupí v Rotterdamu proti Feyenoordu a poté se představí v ligovém derby na Spartě. "Každý zápas je pro nás důležitý, což jsme chtěli potvrdit i doma s Hradcem. Abychom měli klid a mohli se dobře připravit na příští týden. Teď máme Feyenoord, pak Spartu, oboje budeme chtít zvládnout, protože hrajeme o hodně jak v Evropské konferenční lize, tak v domácí soutěži," řekl Kuchta.

Skóroval ve třetím soutěžním zápase po sobě. Daří se i týmu, který dal za posledních šest soutěžních duelů 21 gólů. "Asi jsme se víc rozjeli, sehráli jsme se. Hlavně doufám, že se nezadrhneme a takovou produktivitu předvedeme i v dalších zápasech," dodal Kuchta.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články