Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kuchta může vyfasovat dlouhou stopku. Jeho absence je velký problém, řekl Priske

Trest až na šest zápasů hrozí sparťanskému útočníkovi Janu Kuchtovi. Pětadvacetiletý český reprezentant byl v nedělním utkání úvodního ligového kola proti Liberci vyloučen za surovou hru a podle disciplinárního řádu může pražskému klubu scházet více než měsíc. Je pravděpodobné, že disciplinární komise Ligové fotbalové asociace na čtvrtečním zasedání rovnou vynese verdikt.

Kuchta si v nastaveném čase předkopl míč ve vápně a podél obránce Filipa Prebsla se k němu už nedostal. Český reprezentant ale situaci dohrál a trefil kopačkou gólmana Slovanu Oliviera Vliegena. Sudí Ladislav Szikszay mu nejprve udělil žlutou kartu, ale po konzultaci s videorozhodčím a přezkoumání situace u monitoru ho vyloučil.

"Surová hra. Kopnutí soupeře podrážkou kopačky do oblasti hlavy v nepřerušené hře v souboji o míč, čímž bylo ohroženo zdraví a bezpečnost soupeře," uvedl v zápisu o utkání hlavní rozhodčí.

Vzhledem k faktu, že Szikszay označil zákrok jako surovou hru, bude mít Kuchta v případě, že faul nebude překlasifikován, podle disciplinárního řádu zastavenou činnost na jeden až šest soutěžních duelů. Zároveň může dostat i pokutu až do výše 50 tisíc korun.

Pokud by faulovaný Vliegen zápas z důvodu zranění nedohrál, mohl by Kuchta dostat trest na dvě až deset utkání a pokutu až 100 tisíc korun. To se však nestalo a belgický brankář duel, který jeho tým na Letné překvapivě vyhrál 2:1, dochytal.

Sport
zdroj: ČT4

Dánský trenér Sparty Brian Priske je smířený s tím, že o Kuchtu, letní posilu z Lokomotivu Moskva, na nějakou dobu přijde. "To, že bude chybět, je velký problém. Ale na druhou stranu tu jsou prostě další, kteří musí ukázat kvalitu, aby mohli hrát v základní sestavě," řekl Priske.

Dosud nejvyšší trest za faul – 12 zápasů – dostal od disciplinárky v samostatné historii kamerunský útočník Sparty Léonard Kweuke, který v roce 2013 zlomil nohu obránci Mladé Boleslavi Radku Dosoudilovi v semifinále domácího poháru. Na osm soutěžních utkání měli zastavenou činnost Milan Matula a Nikolaj Komličenko.

Kuchta byl vyloučen ve druhém střetnutí české ligy po sobě. Červenou kartu dostal i v prosinci v posledním duelu za Slavii v Ostravě (3:3), kde v závěru zastavil rukou míč směřující do branky. Disciplinárka mu zastavila činnost klasicky na jeden zápas.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články