Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kubík je manažerem Slavie, Vlček vedoucím áčka

Praha - Fotbalová Slavia Praha posiluje svůj realizační tým. Bývalý reprezentant Luboš Kubík se stal manažerem pro sportovní rozvoj. "Mé srdce patří Slavii," uvedl Kubík, který dříve působil jako sportovní ředitel Hradce Králové nebo asistent trenéra u fotbalové reprezentace USA. Pražský klub zároveň oznámil, že vedoucím A mužstva bude Stanislav Vlček. Ten se minulý pátek rozloučil utkáním proti Ostravě s kariérou.

Osmačtyřicetiletý Kubík se bude ve Slavii kompletně zabývat scoutingem a na starosti bude mít všechny věkové kategorie od patnáctiletých až po A tým. Vicemistr Evropy z roku 1996 dříve zastával podobnou funkci u reprezentace USA i v klubu Montreal Impact ze zámořské Major League Soccer.

"Pro Montreal jsem vyloženě dělal mužský fotbal. Tady začíná moje hranice od dorostu pod patnáct let," prohlásil někdejší defenzivní univerzál.

V nejbližší době by chtěl Kubík najít tři nebo čtyři spolupracovníky. "Rozdělíme si nějaké úkoly a podle toho budeme postupovat dál. Chtěl bych, aby to byli lidé s nějakou zkušeností se skautingem. Dál bych byl strašně rád, aby to byli slávisté. Tady musí být všechno v souběhu s manažery a trenéry, abychom nedělali každý něco jiného," uvedl Kubík, který oblékal červenobílý dres v letech 1983-1988 a 1996.

Kubík o možných posilách:

Sám netuší, zda by do Slavie dokázal dostat nějakého nadějného hráče ze zámoří. "Je těžké tam odsud někoho přivést. Ti kluci tam mají dobré podmínky, potom je to úplně jiná liga a jiný přístup, ale může se to stát," uvedl Kubík, který zůstává v kontaktu s Montrealem. "Teď už je mančaft poskládaný, takže když bude nějaká práce, budou to vyloženě jeden dva hráči, což mi nebrání v práci pro Slavii," dodal.

Přestože ještě Vlček trénuje s A týmem, začíná se zabydlovat ve funkci vedoucího mužstva. "Je to čerstvé, začínám se s tím seznamovat. Na novou roli bude dost času přes zimu, abych se s ní sžil," řekl fotbalista. "Je pro mě obrovskou ctí, že můžu nadále pokračovat ve Slavii. Doufám, že nasazení, které jsem měl při fotbale, přenesu i do své nové funkce," doplnil.

Podle generálního ředitele Slavie Zbyňka Kusého je Vlčkova přítomnost v klubu důležitá. "Zná prostředí Slavie a může být osobním příkladem ostatním hráčům. Budeme jej využívat také pro to, aby se u mládeže objevil jako ambasador individuálních herních činností. Nebude působit jen u jedné kategorie, ale u všech, a to podle potřeby," dodal Kusý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články