Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Krob neměl být v Ostravě vyloučen, řekla komise. Ve zbylých zápasech chyby nenašla

Stížnost Jablonce na vyloučení Jana Kroba v závěru pondělní dohrávky 22. kola první ligy v Ostravě je oprávněná. Uznala to Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR, podle které sudí Ondřej Pechanec neměl v nastavení bekovi Severočechů udělit druhou žlutou kartu.

Jan Krob dostává červenou kartu
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Krob, který už měl v zápase na kontě jedno napomínání, ve čtvrté minutě nastavení fauloval domácího Martina Filla. K velké nelibosti jabloneckého trenéra Petra Rady obdržel hostující bek po druhé žluté červenou kartu a musel ze hřiště. Podle komise rozhodčích sice o faul šlo, ale neměla za něj být udělena žlutá karta.

Severočeši se zlobili na rozhodčího Ondřeje Pechance i za to, že v 61. minutě nepotrestal Filla za zákrok na Jana Sýkoru. Podle komise měl domácí hráč za bezohlednou hru dostat žlutou kartu. Jelikož Pechanec stál zády k faulu a situaci neviděl, měli ho informovat čtvrtý rozhodčí Jan Machálek a asistent Zdeněk Dobrovolný. Podle komise faul nebyl na vyloučení, takže videorozhodčí podle protokolu do hry správně nezasáhl. Zápas skončil 1:1.

Ostatní situace ve 22. kole byly vyhodnoceny správně, i když některé až po zásahu videorozhodčího. Týkalo se to například zápasu Plzeň - Příbram (4:0), v němž sudí Petr Hocek přehlédl v 69. minutě faul na domácího Radima Řezníka a výrok přehodnotil až po přezkoumání záznamu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články