Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Krob dostal červenou neprávem, přesto v Plzni hrát nemůže. Sparta pyká za diváky

Komise rozhodčích FAČR sice uznala, že Jan Krob dostal v utkání na hřišti Ostravy druhou žlutou kartu neprávem, přesto jablonecký obránce v dalším utkání s Plzní hrát nemůže. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace musela na základě regulí protest Severočechů zamítnout. Pokutu 120 tisíc korun si od disciplinárky odnesla pražská Sparta.

Jan Krob dostává červenou kartu
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Pražská Sparta dostala pokutu za porušení povinností pořádajícího klubu v domácím utkání  s Libercem. Letenští se provinili i tím, že nezabránili vniknutí fanouška do blízkosti tehdejšího trenéra Václava Jílka.

Divák s šálou Sparty před koncem úvodního zápasu jarní části sezony, který domácí nečekaně prohráli 0:2, pronikl do zóny určené pro kouče. Než ho odvedla ochranka, stačil s Jílkem prohodit pár slov. Podle bývalého sparťanského trenéra fanoušek pouze vyjádřil nespokojenost s předváděnou hrou a výsledkem a nijak ho sprostě neurážel.

Vedle toho byla Sparta potrestána také za nesportovní chování dalších fanoušků, kteří používali pyrotechniku a vhazovali předměty na hrací plochu.

Disciplinárka podle regulí musela zamítnout protest Jablonce proti vyloučení Jana Kroba v závěru pondělní dohrávky 22. ligového kola v Ostravě, přestože podle komise rozhodčích obránce severočeského týmu neměl dostat druhou žlutou kartu.

"Komise rozhodčích FAČR shledala, že sice byla hráči Janu Krobovi druhá žlutá karta udělena neprávem, ale k přestupku došlo. Na základě toho nebylo možné v souladu s procesním řádem protestu vyhovět," vysvětlil tiskový mluvčí LFA Štěpán Hanuš.

Kvůli nesportovnímu chování fanoušků a použití pyrotechniky ve vršovickém derby ve 21. kole zaplatí hostující Slavia 40 tisíc korun a domácí Bohemians 1905 o deset tisíc méně.

Za vyloučení po druhé žluté kartě si jednou nezahrají zmíněný Krob a Lukáš Mareček z Teplic. Trest na jedno soutěžní utkání dostali i olomoucký Lukáš Greššák a Petr Hronek z Bohemians, kteří v minulém kole dostali čtvrtou žlutou kartu v sezoně. Po osmém žlutém napomínání v ročníku čeká automatická dvouzápasová pauza teplického Jakuba Mareše.

Disciplinární komise zahájila řízení s jabloneckým trenérem Petrem Radou za nesportovní chování při zápase v Ostravě, kde měl jednašedesátiletý kouč například konflikt s kameramanem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články