Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Krmenčíka chtěla rekordní sumou zlákat Slavia, vedení Plzně prodej nepovolilo

Praha - Měl to být největší přestup v rámci ligy. Vedení Slavie nabízelo Plzni údajně více než 80 milionů korun za Michaela Krmenčíka. Reprezentační útočník ale nadále zůstává na západě Čech. Po nabídce mistra ligy tak Viktoria odolala už druhému zájemci. Tím prvním byl v minulých týdnech francouzský Montpellier.

Slavící Michael Krmenčík
zdroj: ČTK/AP/ autor: Vadim Ghirda

Krmenčík, který aktuálně pyká za vyloučení v odvetě třetího předkola Ligy mistrů s rumunským týmem FCSB a nemůže hrát tři pohárové zápasy, se mohl z Plzně přesunout do Prahy, informoval server Aktuálně.cz.

Nadstandardně vysokou nabídku Slavie ale tým šéfa Viktorie Adolfa Šádka smetl ze stolu. "Hráč Krmenčík byl v širším výběru posil Slavie. Akceptovali jsme negativní stanovisko Plzně k možnému přestupu a příběh byl uzavřen," napsal předseda představenstva sešívaných Jaroslav Tvrdík.

"Podrželi jsme si ho, což asi agent či hráč v prvním okamžiku nekvitovali, ale pro klub to bylo správné rozhodnutí. Michael už má hlavu čistou, tři dny jsem na něm v Rakousku (na soustředění, pozn. red.) intenzivně pracoval," řekl Šádek ještě před prvním kolem nejvyšší fotbalové soutěže.

Čtyřiadvacetiletý Krmenčík bude Viktorii chybět v obou utkáních play-off Evropské ligy s Larnakou i v případném prvním duelu ve skupině. Oba zápasy Plzně odvysílá ČT sport a web ctsport.cz živě zítra a další čtvrtek.

Trenér Západočechů Pavel Vrba má k dispozici ještě dva útočníky: Slováka Marka Bakoše a letní posilu z Brna Jakuba Řezníčka. Ani jeden z nich se však ještě v této sezoně netrefil, zatímco Krmenčík je se třemi soutěžními góly nejlepším střelcem Plzně.

Je nám líto, video expirovalo.
Krmenčík si za vyloučení proti FCSB nezahraje tři zápasy

"Řezníčka jsme přivedli, abychom měli podobný typ útočníka, jako je Krmenčík, o kterého je zájem," řekl ještě před sezonou Vrba. Tehdy se totiž nepovedlo dotáhnout návrat slovenského reprezentanta Michala Ďuriše, který kope za ruský Orenburg.

Stejnou otázku řeší aktuálně i na Slavii, kam chtějí dotáhnout transfer typově podobného hráče k Milanu Škodovi. Nyní se budou muset poohlédnout v jiných vodách.

O Krmenčíka je mimo jiné zájem i mezi tureckými kluby. Signál Plzně dává nicméně jasně najevo, že jeho odchod by byl pro klub citelnou ztrátou a s velkou pravděpodobností k němu nedojde.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články