Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Krmenčíka čeká pauza a přijde o reprezentaci. Plzni bude scházet i Kayamba

Bez dvojice ofenzivních opor Michael Krmenčík - Joel Kayamba se bude muset několik týdnů obejít Viktoria Plzeň. Oba fotbalisté nedohráli kvůli svalovým zraněním nedělní zápas s Opavou (4:0) a budou nuceně absentovat. Reprezentant Krmenčík tak zmešká i zářijová utkání s Kosovem a Černou Horou v rámci kvalifikace o účast na mistrovství Evropy.

Michael Krmenčík z Plzně
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Záložník Kayamba si krátce po úvodním hvizdu poranil lýtko a už v šesté minutě musel být ze hřiště odvezen. Útočník Krmenčík odstoupil po půlhodině kvůli nataženému zadnímu stehennímu svalu. "Doba léčby při těchto zraněních bývá obvykle v řádech týdnů, nicméně se nedá přesně odhadnout," oznámil západočeský klub na Twitteru.

Oba hráči zasáhli v této sezoně do všech 11 soutěžních střetnutí Viktorie. Šestadvacetiletý Krmenčík, který po operaci kolena vynechal celou jarní část minulého ročníku, vstřelil čtyři góly. O rok starší Konžan Kayamba zaznamenal gól a asistenci.

"Možná nemáme takové hvězdy jako v minulosti, ale máme vyrovnané mužstvo. A jestliže se někdo zraní, tak jsou další hráči schopni jej nahradit. Je pro nás samozřejmě špatně, že se Kayamba s Krmenčíkem zranili, ale všichni, kdo nastoupili, podali velice dobrý výkon," řekl plzeňský trenér Pavel Vrba na tiskové konferenci po duelu s Opavou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články