Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Krmenčík ozdobil návrat na hřiště gólem. Plzeň si v přípravě zastřílela proti Domažlicím

První přípravné utkání před novou sezonou zvládli fotbalisté Plzně úspěšně a třetiligové Domažlice porazili jednoznačně 5:2. Po dlouhém zranění se prosadil gólově útočník Michael Krmenčík a dvě asistence si při premiéře za Viktorii připsal záložník Ondřej Mihálik. Poprvé si v dresu Západočechů zahráli Lukáš Kalvach s Adamem Hlouškem.

Michael Krmenčík se raduje z gólu v přípravném utkání s Domažlicemi
zdroj: twitter.com/FC Viktoria Plzeň

"Jsou to všechno talentovaní hráči a my věříme, že nám pomůžou," řekl na adresu posil asistent trenéra Viktorie Zdeněk Bečka.

Skóre otevřel v osmé minutě po rohovém kopu Luděk Pernica a do poločasu ještě po dvou Mihálikových přihrávkách skórovali Jean-David Beauguel a Krmenčík.

Do druhého poločasu prostřídal trenér Pavel Vrba skoro celou sestavu a jeden z čerstvých hráčů Milan Petržela ve 48. minutě zvýšil. V 71. minutě se dočkala gólu i třetiligová "farma" Plzně, když před prázdnou brankou nezaváhal Petr Došlý. Za čtyři minuty se prosadil z pokutového kopu domácí Joel Kayamba a skóre pak uzavřel technickou střelou z uctivé vzdálenosti opět Došlý.

V dalším přípravném zápase přivítá Plzeň ve středu druholigový Sokolov. "Se začátkem jsme zatím moc spokojeni. Podařilo se nám vhodně doplnit kádr a zvýšit konkurenci v týmu. Všichni na tréninku i během zápasu makají naplno, protože vědí, že musí. Visí nad nimi nepříjemnost, že by mohli být z kádru vyřazeni. Postupem času se bude kádr zužovat," uvedl Bečka.

"Příprava je letos kratší, ani ta vedra moc nepomůžou, nicméně věřím tomu, že se s tím vypořádáme a na první kola ligy a předkola evropských pohárů budeme připraveni," zakončil Bečka.

Viktoria Plzeň - Domažlice 5:2 (3:0)

Branky: 8. Pernica, 19. Beauguel, 25. Krmenčík, 48. Petržela, 75. Kayamba z pen. - 71. a 77. Došlý.

Plzeň: I. poločas: Sváček - Havel, Hejda, Pernica, Hloušek - Mihálik, Hořava, Kalvach, Kovařík - Krmenčík, Beauguel. II. poločas: Šiman - Řezník, Hejda, Pernica (62. Hloušek), Limberský - Štursa, Čermák, Pačinda, Petržela - Kayamba - Chorý. Trenér: Vrba.

Nováček nejvyšší soutěže z Českých Budějovic rozdrtil Beroun 7:0. Proti diviznímu soupeři se střelecky prosadilo sedm různých hráčů a mezi nimi i útočník Karsten Ayong, který je v Dynamu na zkoušce z Příbrami. Trefil se mimo jiné i nejlepší kanonýr minulé sezony druhé ligy David Ledecký. 

Přípravná fotbalová utkání:

Dynamo České Budějovice - Union Beroun 7:0 (3:0)
Branky: 3. Wermke, 14. Ayong, 39. Táborský, 52. Provod, 56. Ledecký, 72. Novák, 74. Šplíchal.

České Budějovic: I. poločas: Luksch - Kladrubský, Havel, Fišl, Talovierov - Mareček (15. Čavoš), Javorek - Wermke, Táborský, Froněk - Ayong. II. poločas: Křížek - Martan, Talovierov, Novák, Řezáč - Šplíchal, Provod, Čavoš, Froněk - Ledecký, Ayong. Trenér: Horejš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články