Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Krejčího a Simu zařadila UEFA mezi top 50 největších talentů v Evropě

Sparťan Ladislav Krejčí mladší a slávista Abdallah Sima se dostali mezi 50 nejtalentovanějších hráčů, kteří by podle UEFA mohli v letošním roce zazářit. Oba zástupci české nejvyšší soutěže se ocitli ve společnosti například vycházejícího dortmundského esa Youssoufy Moukoka, jenž se v 16 letech stal nejmladším hráčem i střelcem Bundesligy.

Ladislav Krejčí ml.
zdroj: ČTK/AP autor: Michel Spingler

Jednadvacetiletý Krejčí přišel do Sparty předloni v létě z Brna a rychle se zařadil mezi stálice základní sestavy. Za letenský tým dosud odehrál 46 zápasů a dal 5 gólů.

"Je takřka neodmyslitelnou součástí sestavy Sparty. Zatím nemá na kontě žádný start v seniorské reprezentaci, ale určitě do ní nemá daleko po gólech v úspěšné kvalifikaci jednadvacítky," napsala UEFA o Krejčím.

Devatenáctiletý Sima se stal v dresu Slavie objevem podzimu. Po letním příchodu z Táborska nastoupil senegalský křídelní hráč v lize v 8 utkáních a dal 7 branek. V Evropské lize pomohl Slavii k postupu do vyřazovací části 3 góly.

"Sima je rychlý ve hře po zemi a vynikající ve vzduchu. V prosinci dvakrát skóroval ve vítězném derby proti Spartě," připomněla UEFA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články