Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Krejčí mladší měl zápas v Plzni dohrát, trest za vyloučení nedostane

Druhá žlutá a poté automaticky následující červená karta neměly být. Tak rozhodla komise rozhodčích v případě vyloučení sparťanského fotbalisty Ladislava Krejčího z utkání v Plzni, které Pražané prohráli 0:3. Disciplinární komise proto nebude fotbalistu Sparty za vyloučení trestat a třiadvacetiletý defenzivní středopolař může nastoupit v posledním utkání sezony nejvyšší soutěže v derby na Slavii.

Ladislav Krejčí mladší
zdroj: twitter.com/ACSparta_CZ

Krejčí v 54. minutě dostal druhou žlutou kartu poté, co po souboji s ním upadl plzeňský Radim Řezník. Sparta podala protest s tím, že se domácího beka nedotkl, a komise rozhodčích jí dala za pravdu. Trest za druhou žlutou kartu už si Krejčí odpykal ve středečním utkání proti Slovácku.

"Sparťanský klub podal proti druhé žluté kartě protest, kterému dala komise rozhodčích FAČR na svém úterním zasedání za pravdu a vedení soutěže proto protestu vyhovělo v plném rozsahu. I disciplinární komise po zhlédnutí dostupných videozáběrů konstatovala, že v tomto případě nedošlo vůbec k porušení pravidel fotbalu. Z tohoto důvodu došlo ke zjevné chybě rozhodčího a v takovém případě je na místě disciplinární řízení s hráčem zastavit," uvedl v tiskové zprávě předseda disciplinárky Richard Baček.

Sparta v Plzni prohrála 0:3 a definitivně ztratila naději na zisk titulu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články